STEPINAC JE DOKAZAO DA JE RATNI ZLOČINAC: Linta o pismima koje je slao Papi Piju!
Miodrag Linta, Foto: Printscreen

jasno

STEPINAC JE DOKAZAO DA JE RATNI ZLOČINAC: Linta o pismima koje je slao Papi Piju!

Smatra da zbog toga Srbija treba konačno da donese rezoluciju kojom bi osudila genocid nad Srbima

Objavljeno:

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da je sadržaj pisama nadbiskupa Alojzija Stepnica koje je uputio maja i juna 1941. godine papi Piju XII jedan od mnogih dokaza da je Stepinac ratni zločinac. Linta u izjavi za javnost koju je prosledio medijima navodi da Stepinac u tim pismima moli Svetu stolicu da prizna NDH, pozdravlja uvođenje rasnih zakona, svesrdno podržava pokršavanje Srba i inicijativu da se Srbi proteraju u Makedoniju. Linta tvrdi da je Stepinac sve vreme znao za masovne pokolje Srba, te da uprkos povremenim protestima nikada nije dovodio u pitanje podršku NDH.

Linta kaže i da masovna podrška u Hrvatskoj i delu Federacije BiH da Stepinac bude proglašen za sveca najbolje pokazuje da se Katolička crkva i hrvatski narod nisu suočili sa svojom "ustaškom i genocidnom prošlošću".

Smatra da zbog toga Srbija treba konačno da donese rezoluciju kojom bi osudila genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima u NDH, te da osnuje memorijalni centar srpskih žrtava genocida NDH i započne borbu u međunarodnoj zajednici za priznanje genocida nad našim narodom.

Bonus video:

00:42

Srpska napredna stranka obeležava stranačku slavu, Svetu Petku (KURIR TV) 2

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.