SVI SE RADUJEMO SUTRAŠNJEM PROLEPŠANJU VREMENA, ALI KADA ĆE TEMPERATURA DOSTIĆI 20 STEPENI? Brže nego što mislite!
Prolepšanje vremena i porast temperature, Foto: Filip Plavčić

RHMZ

SVI SE RADUJEMO SUTRAŠNJEM PROLEPŠANJU VREMENA, ALI KADA ĆE TEMPERATURA DOSTIĆI 20 STEPENI? Brže nego što mislite!

Ne očekuju se jaki vetrovi u narednom periodu

Objavljeno: 16:50h

Kako je saopšteno, do kraja nedelje u našoj zemlji očekuje se postepeno smanjenje oblačnosti i sve toplije vreme, kada će u subotu u pojedinim mestima temperatura dostići 18 stepeni, kaže meteorolog Gordana Marinković.

- Narednih dana najviše dnevne temperature su u porastu. U subotu krajem dana i tokom noći na severozapadu prolazno naoblačenje, ali se ne očekuje značajan pad temperature - rekla je Marinković za Tanjug.

Kaže da će u narednih 10 dana u jutarnjim satima biti mestimično slabog mraza, na dva metra visine, dok se u većini krajeva očekuje prizemni mraz. Od ponedeljka se ponovo očekuje pretežno sunčano i sve toplije vreme.

Marinković kaže da se u sledeću sredu očekuje da temperature dostignu 20 stepeni, što je iznad proseka za ovo doba godine.

Dodaje i da se ne očekuju jaki vetrovi u narednom periodu.

U Beogradu se početkom naredne sedmice očekuje temperatura od 16 do 20 stepeni, dok se na planinama jedino u nedelju može očekivati slab sneg, rekla je Marinković.

Mirna hidrološka situacija

U Srbiji je mirna hidrološka situacija i vodostaji su trenutno u domenu srednjih vrednosti za ovo doba godine, rečeno je Tanjugu u RHMZ-u.

Hidrolog Dejan Vladiković kaže da će sledeće nedelje, s obzirom na postepeno topljenje snega, doći do porasta vodostaja na celom slivu Južne Morave, sa njenim pritokama, kao i na Crnom i Belom Timoku, Mlavi, Peku, te gornjem toku Zapadne Morave i Ibru.

Navodi da se tada ne očekuje dostizanje nekih upozoravajućih nivoa, niti lokalna plavljenja.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.