VOJSKA POKUŠAVA DA DOĐE DO TRI BEBE U SELU MLAČIŠTE: Putevi su zavejani, proglašena je i VANREDNA SITUACIJA
Vanredna situacija zbog snega u Crnoj Travi, Foto: printscreen/youtube

vanredno stanje

VOJSKA POKUŠAVA DA DOĐE DO TRI BEBE U SELU MLAČIŠTE: Putevi su zavejani, proglašena je i VANREDNA SITUACIJA

Predsednik opštine je dodao da je pre nekoliko dana očišćeno više od 70 odsto teritorije opštine, ali je novi sneg koji je pao vratio sve na početak.

Objavljeno:

Nebojša Stefanović, potpredsednik Vlade i ministar odbrane stigao je jutros oko devet sati u opštinu Crna Trava, koja je sinoć zatražila pomoć vojske zbog velikih nanosa snega zbog kojih su putevi ka svim okolnim selima zavejani.

- Ovde smo da pokažemo da vojska jeste i uvek će biti sa svojim narodom, kad god mu to bude bilo potrebno - rekao je Stafanović.

Ministar odbrane je objasnio da je zadatak inženjerijske jedinice vojske da probije put kroz smetove do sela Mlačišta udaljenog 15 kilometara od Crne Trave.

- Predsednik opštine i ljudi koji su prethodnih dana uložili ogromne napore da se cela opština čisti od snega tražili su podršku vojske. Predsednik je odobrio upotrebu, i danas inženjerijska jedinica Četvrte brigade učestvuje u raščišćavanju snega - dodao je Stefanović.

On je naglasio da je vojska uvek tu kada treba da se pomogne narodu i kada je situacija najteža.

- Ko će drugi nego vojska da pomogne svom stanovništvu i da što pre dođemo do meštana ovog naselja, do tri bebe koje se nalaze tamo, kako bismo im što pre omogućili normalan saobraćaj, primanje pomoći i sve ono što im je potrebno za normalan život - rekao je Stefanović.

Predsednik Opštine Crna Trava Slavoljub Blagojević zahvalio je ministru na brzoj i efikanoj reakciji.

- Od danas je vanredna situacija u Crnoj Travi. Preko 90 odsto mahala, mesnih zajednica je zavejano, dakle preko 1.000 stanovnika je totalno odsečeno od sedišta Crne Trave. Mi smo navikli na ovakvu zimu, međutim u poslednjih 15 godina ovo je izuzetnbo teška zima - rekao je Blagojević.

Predsednik opštine je dodao da je pre nekoliko dana očišćeno više od 70 odsto teritorije opštine, ali je novi sneg koji je pao vratio sve na početak.

- Sve ispočetka moramo da čistimo. Imamo dosta starih ljudi, imamao dosta dece, već pomalo nestaje hrane i lekova i panika pomalo hvata ljude, tako da moramo brzo da reagujemo u narednih nekoliko dana da dođemo do svake kuće, do svakog stanovnika ove opštine - rekao je Blagojević.

Ministar Stefanović je naglasio da će pripadnici Četvrte brigade Vojske Srbije ostati na teritoriji Crne Trave sve dok bude neopohodno da se čisteputevi i održavaju komunikacije sa naseljima u opštini.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.