SLUČAJ MALTRETIRANJA U CENTRU ZA SOCIJALNI RAD! Otac iz Leskovca: Rekli su detetu da će ga oduzeti, a mene u zatvor
Foto: Printscreen Kurir tv

PORODIČNA DRAMA

SLUČAJ MALTRETIRANJA U CENTRU ZA SOCIJALNI RAD! Otac iz Leskovca: Rekli su detetu da će ga oduzeti, a mene u zatvor

Moje dete je doživelo još goru situaciju u Centru, jer smo mi pod kolektivnim nadzorom

Objavljeno:

Nakon situacije sa pokušajem oduzimanja dece od strane socijalne radnice u Blacu, slična priča zadesila je Dalibora Cvetkovića (39) iz Leskovca, razvedenog oca dva maloletna deteta.

On se žali na službenicu Centra za socijalni rad u ovom gradu da je fizički i psihički maltretirala maloletno dete mimo svih zakonskih propisa, za šta, kako kaže, postoje i materijani dokazi u vidu izveštaja lekara i PU Leskovca.

"Moje dete je doživelo još goru situaciju u Centru, jer smo mi pod kolektivnim nadzorom. Tamo stoji da ja dete vodim u sobu za viđenje sa majkom, a oni ga uopšte ne uvedu tamo, nego u kancelariju gospođe A.K., gde dete razvlače, maltretiraju, vređaju na najgori mogući način. Obezbeđenje je po nalogu radnice kako ću završiti u zatvoru, a da će ono biti oduzeto", ispričao je otac i naglasio da su problemi u komunikaciji počeli 2019. godine.

Bonus video:

02:02

Još jedan skandalozan slučaj u Centru za socijalni rad u Leskovcu

Kao dokaz nasilja Dalibor prilaže izveštaj lekara i fotografije povreda.

"Dete ne ide u školu nedelju dana jer je bilo na terapiji, imam lekarsko uverenje za taj dan. Slučaj je prijavljen policiji u Leskovcu i još uvek ništa nije pokrenuto protiv pomenute radnice", ispričao je Dalibor.

Dalibor Cvetković kaže da njegov slučaj nije jedini i da će sa još šest roditelja pustiti zajedničku tužbu, odnosno da će protestovati ispred republičke skupštine.

"Moje dete nije jedino doživelo torturu i neprijatnosti, znam još šest slučajeva", zaključio je on i najavio pešačenje do Vlade Republike Srbije kao znak protesta.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.