SITUACIJA JE SVE GORA I GORA, VAKCINACIJA SE NASTAVLJA: 386 umrlih od korone u jednom danu u Italiji!
Vakcina protiv korone, Foto: Profimedia

KORONA

SITUACIJA JE SVE GORA I GORA, VAKCINACIJA SE NASTAVLJA: 386 umrlih od korone u jednom danu u Italiji!

Visok je broj preminulih u jednom danu, 386 osoba je podleglo zarazi, a više od 25.000 je novozaraženih.

Objavljeno:

U sedmičnom izveštaju Visokog instituta za zdravstvo potvrđeno je da se epidemiološka situacija u Italji pogoršava, u 10 od 20 regiona rizik od zaraze je i dalje veoma visok, a u ostalima je umereno visok, izveštava agencija Agi.

Visok je broj preminulih u jednom danu, 386 osoba je podleglo zarazi, a više od 25.000 je novozaraženih.

Porastao je broj inficiranih na stotinu hiljada stanovnika, incidenca je sada 264, što je iznad granice koju je Institut postavio kao alarmantnu.

Vlasti pokušvaju da među stanovništvom poprave odnos prema vakcinisanju koji je pao nakon što su se pojavile sumnje u pouzdanost vakcinisanja lekom AstraZeneka.

Direktor italijanske agencije za kontrolu lekova Nikola Magrini je izjavio da je "najvažnije da su pozitivni efekti vakcine AstraZeneka daleko veći od eventualnog rizika".

Premijer Mario Dragi je najavio da će se i sam vakcinisati tim lekom, potvrdio da je i njehgov sin već imuniziran AstraZenekom, a novi šef za vanredne okolnosti general Frančesko Filjulo će danas primiti Astra Zeneku.

Iz centara za vakcinaciju, kako piše agencija Ansa, potvrđuju da su oko 10 odsto onih koji su imali zakazanu vakcinaciju, otkazali.

Predsednik Visokog saveta za zdravstvo Franko Lokateli je podvukao da oni koji odbiju da se vakcinišu kada je njihov red, automatski će biti pomerani na kraj liste za imunizaciju.

U Iatliji se koriste vakcine naručene putem EU programa Kovaks, a pored AstraZeneke, još i Moderna i Fajzer, a građani prilikom vakcinacije nemajuu mogućnost izbora kojim lekom će biti imunizirani.

Bonus video:

01:39

VAKCINIŠIMO SE BUDIMO ODGOVORNI: Ivica Dačić

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.