LONČAR: Svi moramo da se uključimo u proces u kojem će Romi živeti u naseljima prikladnim za život!
Zlatibor Lončar, Foto: Printscreen/Kurir TV

važno

LONČAR: Svi moramo da se uključimo u proces u kojem će Romi živeti u naseljima prikladnim za život!

Svi moramo da se uključimo u proces u kojem će Romi živeti u naseljima koja ispunjavaju sve uslove

Objavljeno:

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar obišao je danas romsku decu u Univerzitetskoj klinici u Tiršovoj koja su povređena prošlog petka u incidentu koji se dogodio u romskom naselju na Čukarici kada su od strujnog udara šestoro dece i jedan muškarac zadobili teške opekotine, a jedno dete je tom prilikom i nastradalo.

Lončar je u odgovoru Pokretu Opre Roma Srbija nakon posete povređenoj romskoj deci, obećao da će država da uradi sve što je moguće da se deca oporave od povreda, kako u pogledu bolničkog lečenja, tako i u pogledu rehabilitacije.

Na pitanje Pokreta Opre Roma Srbija o tome šta može da se uradi da se spreče takvi slučajevi u budućnosti, kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, Lončar je odgovorio da je potrebno obezbediti sve uslove za život Roma van takvih nebezbednih naselja.

"Svi moramo da se uključimo u proces u kojem će Romi živeti u naseljima koja ispunjavaju sve uslove u kojima im ne preti opasnost od požara, poplava i svega drugog što može da dovede do ovakvih slučajeva", naglasio je Lončar.

Bonus video:

05:14

DOKTORKA, MUZIČAR, PRAVNICA: Svi ovi divni ljudi su Romi, ONI SU PONOS I DIKA SVOJE ZAJEDNICE I SRBIJE

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.