POVERENICA JANKOVIĆ SASTALA SE SA PREDSTAVNICIMA OPRE ROMA: Apeluje na VEĆU SOLIDARNOST
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Brankica Janković, Foto: Emilija Jovanović

RAVNOPRAVNOST

POVERENICA JANKOVIĆ SASTALA SE SA PREDSTAVNICIMA OPRE ROMA: Apeluje na VEĆU SOLIDARNOST

Ovaj tragični događaj treba sve da nas opomene da život, dostojanstvo i ravnopravnost svakog građanina, a naročito deteta, ne smeju biti ugroženi niti dovedeni u pitanje, zbog čega moramo mnogo više uraditi kako bi svako bio u mogućnosti da zadovolji osnovne ljudske potrebe, istakla je poverenica

Objavljeno:

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, sastala se sa predstavnicima Pokreta Opre Roma Srbija. Oni su je upoznali sa detaljima tragičnog događaja u neformalnom romskom naselju na beogradskoj opštini Čukarica, kada su prošlog petka od strujnog udara šestoro dece i jedan muškarac zadobili teške opekotine od kojih je, nažalost, jedan dečak preminuo.

Predstavnici ove organizacije naveli su da je situacija izuzetno teška i da Romi i Romkinje u ovom naselju već godinama žive u nehumanim uslovima.

Ovaj tragični događaj treba sve da nas opomene da život, dostojanstvo i ravnopravnost svakog građanina, a naročito deteta, ne smeju biti ugroženi niti dovedeni u pitanje, zbog čega moramo mnogo više uraditi kako bi svako bio u mogućnosti da zadovolji osnovne ljudske potrebe, istakla je poverenica. Ona je apelovala na hitno preduzimanje mera kako bi se stanovnicima ovog naselja obezbedili adekvatni uslovi za život, i najavila da će tim povodom institucija uputiti nadležnima preporuke mera u skladu sa zakonom.

Ovo takođe treba da podstakne svakog od nas na veću humanost, solidarnost, i toleranciju, jer su Romi i Romkinje i dalje diskriminisani, isključeni i marginalizovani u svim segmentima društvenog života, uprkos pomacima koji evidentno nisu dovoljni, zaključila je Janković.

(Espreso/Poverenik za zaštitu ravnopravnosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.