NAKLON DO PODA: Biljana Sovilj odlučila da život jednog deteta učini lepšim i to na nesvakidašnji način!
Ilustracija, Foto: Profimedia

humanost na delu

NAKLON DO PODA: Biljana Sovilj odlučila da život jednog deteta učini lepšim i to na nesvakidašnji način!

Primer humanosti jeste Biljana Sovilj koja je došla na ideju da jednom detetu pokloni električnu gitaru

Objavljeno:

O nama kao narodu svašta može da se kaže, ali jedna osobina nam se ne može osporiti - humanost.

Primer humanosti jeste umetnica Biljana Sovilj koja je došla na ideju da jednom detetu pokloni električnu gitaru. Detetu koje sebi takav luksuz ne može priuštiti. Pokrenula je inicijativu na društvenoj mreži Fejsbuk, i kako sama kaže, odziv je ogroman.

Odlučila sam da poklonim električnu gitaru nekom detetu koje sebi ne može priuštiti :) Ukoliko možete podelite objavu,...

Posted by Biljana Sovilj on Среда, 17. март 2021.

Nisam očekivala da će mi se ovoliki broj ljudi javiti. Zaista dobijam puno snimaka dece koja divno sviraju i obožavaju muziku i to me veoma raduje. Iako dobijam veliki broj poruka, svaka je prelepa, naročito ako dobijem i snimke klinaca koji se trude oko gitare" rekla nam je Biljana.

S obzirom na to da se odlučila na ovakav gest, zanimalo nas je i koliko dugo se ona bavi muzikom i čija je zapravo ova gitara. Otkrila nam je da se muzikom bavi već skoro 20 godina i da obožava gitaru, posebno klasičnu.

Ovu gitaru sam i sama dobila na poklon. Kako više sviram klašicnu i bass gitaru, na električnu nikako da dođe red, pa sam primetila da je jednostavno ne sviram u količini u kojoj bi neko drugi svirao te sam odlučila da je poklonim dalje i da i ja nekog usrećim kao što su i mene usrećili ovim poklonom."

Pošto je odziv ogroman, nismo mogli da ne pitamo Biljanu kako će na kraju doneti odluku kom mališanu će se u rukama uskoro naći ova električna gitara.

Ne sumnjam da bi se svako dete veoma obradovalo. Vodiću se jednostavno intuicijom na samom kraju. Gledaću da poklonim to nekom ko će zaista svirati i kome će ovaj instrument pomoći da ispolji svoj pun talenat" iskreno nam je rekla Biljana.

Pandemija virusa korona ugrozila je mnoge profesije, a među njima je svakako i muzička, to smo pitali Biljanu kako ona i njene kolege opstaju u ovim vremenima. Na sreću, njoj muzika nije osnovna profesija već se njome bavi iz hobija i ljubavi.

Definitivno nije vreme kada je muzičarima lako da opstanu, ni pre korone nije bilo jednostavno, a sad je skoro nemoguće. Jedino kako možemo da iskoristimo ovaj period jeste u stvaranju neke nove muzike i komponovanju, dok ne dođe period kada ćemo to moći da podelimo i uživo sa publikom" završava Biljana.

Hvala Biljani i hvala svim dobrim ljudima koji su spremni na ovako velika dela. Sledimo njihov primer i potrudimo se da svakog dana učinimo bar jednu stvar koja će nekome izmamiti osmeh na lice. Ne mora to biti poklanjanje gitare, aviona, kamiona. Nekada je dovoljno pružiti osmeh. Za kraj se moramo poslužiti čuvenom frazom - "Naše malo nekome znači mnogo". Nemojte samo pročitati i preleteti preko ovih reči. Zastanite na sekund, razmislite i setite se kada ste poslednji put učinili nešto lepo za vašu mamu, baku, ujaka, komšiju... Ako ne možete da se setite, i to je znak. Razmislite o tome. :)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.