HITAN APEL INSTITUTA ZA TRANSFUZIJU KRVI! Svi smo im potrebni, već za vikend će biti ugroženih ako se ne uključimo!
iz Instituta mole građane da daju krv narednih dana, Foto: Printscreen

davanje krvi

HITAN APEL INSTITUTA ZA TRANSFUZIJU KRVI! Svi smo im potrebni, već za vikend će biti ugroženih ako se ne uključimo!

Iz Instituta mole građane da daju krv narednih dana

Objavljeno:

Institut za transfuziju krvi Srbije saopštio je danas da su hitno potrebni davaoci krvi svih krvnih grupa, posebno Rh negativnih.

Kako je otkazano nekoliko planiranih akcija davanja krvi, a u preostalim malobrojnim akcijama biće smanjen odziv građana koji su u mogućnost da daju krv, iz Instituta mole građane da daju krv narednih dana, jer će u protivnom već za vikend biti ugroženo snabdevanje zdravstvenih ustanova neophodnim komponentama krvi.

Iz Instituta pozivaju građane da, uprkos uvedenim merama i teškim epidemijskim okolnostima koje utiču na sve aspekte života, odvoje malo vremena i daju krv u Institutu ili u akcijama na terenu.

Osim u Institutu, svakog radnog dana od sedam do 19 sati, građani mogu da daju krv na sledećim lokacijama, u naredna tri dana.

Danas: - na Voždovcu, u Tržnom centru "Banjica", od 13 do 17 sati; - na Zvezdari, Cvetkova pijaca, mesara "Nada", autobus, od 10 do 15 sati; - u Loznici, Vukov dom, od 10 do 16 sati; - u Smederevskoj Palanci, Mesna zajednica "Donji grad", od devet do 14 sati.

U petak: - na Zvezdari, Mirijevo, Crkva Svetog velikomučenika Pantelejmona, autobus, od 11 do 16 sati; - na Novom Beogradu, stari Merkator, autobus, od 11 do 16 sati.

U subotu: - u Rakovici, Vidikovac, Crkva Svetog Preobraženja Gospodnjeg, autobus, od devet do 14 sati.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.