SNEG U NOVOJ VAROŠI SE NE ŠALI: Jak vetar i snežni smetovi zadaju MUKE meštanima planinskih sela
Nova Varoš prekrivena smetovima snega, Foto: Rina.rs

snežno

SNEG U NOVOJ VAROŠI SE NE ŠALI: Jak vetar i snežni smetovi zadaju MUKE meštanima planinskih sela

Putevi prvog i drugog prioriteta na teritoriji opštine Nova Varoš su očišćeni

Objavljeno:

Na teritoriji opštine Nova Varoš sneg pada sa kratkotrajnim prekidima duže od 48 sati. Jak vetar takođe zadaje velike probleme meštanima planinskih sela. Najkritičnija situacija je u mesnim zajednicama Božetići, Akmačići i Jasenovačko Trudovo gde su zavejani lokalni putni pravci.

- Formirani su ogromni smetovi i to pravi najveće probleme putarima. Na teren je upućena sva raspoloživa laka mehanizacija, a sutra će biti poslate i teške mašine kako bi bio očišćen put do svih kuća. Nadamo se da će, ukoliko ne dođe do novih intenzivnih padavina, svi pravci biti prohodni u naredna 24 sata - izjavio je za RINU Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Nova Varoš, Sneg
foto: Rina.rs

Putevi prvog i drugog prioriteta na teritoriji opštine Nova Varoš su očišćeni, na gradskom području visina belog pokrivača dostiže do 20 centimetara, a snežne padavine nisu prouzrokovale veće probleme.

Intenzivne padavine ponovo nisu zaobišle ni planinu Goliju, sneg je napadao skoro metar, a državni put Golijska reka - Odvraćenica je neprohodan za saobraćaj.

Nova Varoš, Sneg
foto: Rina.rs

- Ekipe su na terenu, konstantno se radi na pročišćavanju puta, ali situaciju otežavaju jako loši vremenski uslovi, vetar i smanjena vidljivost. Ovo je jedina deonica koja je na teritoriji ivanjičke opštine neprohodna, mahom je to pravac koji u većini slučajeva najviše koriste turisti zato apelujemo na sve da na put ka Odvraćencu ne kreću bez preke potrebe i neophodne zimske opreme - rekao je Vitomir Arsović iz JP "Putevi Ivanjica".

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.