DRAMATIČNE VESTI, MALA MIA (4) PONOVO OPERISANA! Morali su da izvade implant, majka MOLI sve, potrebno je JOŠ NOVCA
608 na 3030, Foto: Privatna arhiva

608 NA 3030

DRAMATIČNE VESTI, MALA MIA (4) PONOVO OPERISANA! Morali su da izvade implant, majka MOLI sve, potrebno je JOŠ NOVCA

Hirurzi su bili prinuđeni da uklone šipku za ispravljanje kičmenog stuba

Objavljeno: 10:59h

Malena Mia Žikić (4) iz Paraćina, kojoj je u oktobru prošle godine zbog teške devijacije kičme na klinici Adžibadem u Turskoj ugrađena šipka za ispravljanje kičmenog stuba, pre dva dana je ponovo hitno operisana.

Hirurzi su bili prinuđeni da uklone šipku za ispravljanje kičmenog stuba jer je infekcija ciste, koja se javila kao posledica preležanog korona virusa, zahvatila kičmu i dovela do početka sepse.

Njena majka, Milena Žikić, se juče oglasila kako bi pojasnila situaciju.

- Mia je juče imala tešku operaciju. Noć je bila kritična, pregurali smo i to! Mii je juče izvađen implant jer su infekcija i ciste zahvatili celu kičmu i imala je početak sepse. Sve to je posledica koronavirusa!!! Mii je sada stavljena halotrakcija, to je ova metalna konstrukcija na glavi sa tegovima koji ne dozvoljavaju da se kičma vrati u staro stanje, jer sada nema implant.

Mia Žikić
foto: Privatna arhiva

Kada se Mia bude oporavila od infekcije, sledi joj nova operacija, a iznos ukupnih troškova još uvek nije poznat.

Milena Žikić veruje da će im za uspešno lečenje trebati još najmanje 100.000 evra.

- Naredne tri ili četiri nedelje smo u bolnici. Mia je pod terapijom antibiotika i lekova za bolove dok se ne oporavi. Kad se bude oporavila od infekcije, imamo operaciju opet da vratimo implante! Stoga vas molim da nas podržite u našoj borbi i učestvujete u našoj humanitarnoj akciji da možemo da sakupimo sredstva za dve operacije i bolničke troškove. Mi još uvek ne znamo tačan iznos bolničkih troškova i operacija, ali s obzirom na to da je jedna operacija prošle godine bila 40.000 evra, sada imamo dve operacije plus boravak u bolnici, tako da će sigurno da nam treba 100.000 evra, ako ne i više!!!

Mia Žikić
foto: Budi human

O Mii Žikić

Nakon uredne trudnoće i carskog reza, četiri dana nakon rođenja Mia dobija sepsu i stafilokoku u nosu i tada je lekari prebacuju u KC Kragujevac gde provodi prvih mesec dana života.

Mia je otpuštena iz Kliničkog centra Kragujevac sa dijagnozama hipotonija mišića i usporeni psihomotorni razvoj. Od hipotonije dobija kifoskoliozu kičme i od nepunih godinu dana života je bila na Klinici za rehabilitaciji u Beogradu.

Devojčica je dobila mider kako bi se stabilizovao trup i ispravio kičmeni stub, a sve da bi mogla da sedi i da se kreće. Nažalost, nijedan od ovih pokušaja nije bio uspešan, pa je jedina opcija koju su predlagali lekari bila - operacija kičme i ugradnja šipke da bi se kičmeni stub ispravio.

Mia je operisana u oktobru prošle godine u Turskoj, gde su joj ugrađeni implanti kako bi se kičma ispravila. Novac za operaciju koja je koštala 50.000 skupljen je u septembru.

Mia Žikić
foto: Printscreen

,,Kilometri za Miu''

Podsetimo, portal Espreso je redovno pratio akciju "Kilometri za Miju" koju je pokrenuo Vladan Vugdelija iz Paraćina, a na kojoj je za samo 20 dana skupljena polovina potrebne sume.

Na pešačku turu krenuo je od svoje rodne Resavice do Paraćina, a sve u cilju animiranja javnosti za prikupljanje pomoći za lečenje svoje sugrađanke, četvorogodišnje Mie Žikić.

Za  Miu, Budi human, Vladan Vugdanovic
foto: Ilustracija/Espreso.co.rs

Kako možemo pomoći Mii?

Slanjem SMS poruke: Upišimo 608 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human608 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-533494-94

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002852.8 IBAN: RS35160005400002852867 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem IPS QR kod-a na vašoj E-banking aplikaciji: IPS QR kod

(Espreso / A.P.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.