OD VEČERAS DO PONEDELJKA SE ZATVARA SKORO SVE: Premijerka Brnabić se obratila nakon sednice (VIDEO)
Premijerka Brnabić se obraća nakon sednice, Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

VAŽNO

OD VEČERAS DO PONEDELJKA SE ZATVARA SKORO SVE: Premijerka Brnabić se obratila nakon sednice (VIDEO)

Završena sednica

Objavljeno: 12:05h

Od večeras do ponedeljka sve se zatvara, radiće samo prehrambeni objekti, apoteke i pumpe, nema policijskog časa, ni zabrane kretanja, saopštila je premijerka Brnabić.

- Nećemo moći da proglasimo pobedu dok cela zemljina kugla ne dostigne imunitet, jer se vakcinacija ne sprovodi u svim zemljama kao kod nas. I dalje apelujemo na vakcinaciju. zadovoljna sam kako teče imunizacija u Srbiji, svaki dan imamo između 10 - 15 hiljada prijava za vakcinaciju, kazala je premijerka.

- Vrtići će nastaviti da rade, najverovatnije i niži razredi osnovne škole od ponedeljka prelaze na onlajn nastavu, makar na sedam dana, rekla je Brnabić.

Na pitanje kako je Krizni štab reagovao na odluku o zatvaranju Srbije na manje od 14 dana, predsednica Vlade kaže da je u pitanju kompromis.

- Oni i dalje podvlače da je ipak 14 dana neophodno da bi imali rezultete. Ali ovo je kompromis, svima je jasno koliko su ove mere teške, ali svi i dalje razgovaramo i sedimo u Kriznom štabu.

Na pitanje kako je definisano radno vreme državnih institucija, premijerka je odgovorila:

- Institucije nastavljaju da rade. Pošte moraju da nastave da rade, banke takođe. Restorani i kafići su zatvoreni, a državne institucije funckionišu na način kao i do sada.

Lekari nedeljama upozoravaju da je broj zaraženih u porastu, da se broj pacijenata u bolnicama iz dana u dan povećava i da nema drugog načina da se ovaj rast zaustavi osim da se uvedu rigoronije mere.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.