MINISTAR DMITROVIĆ U POSETI ARANĐELOVCU: Za porodice sa troje dece komunalne usluge niže 50 odsto!
Kad je reč o merama za podsticaj nataliteta, pored finansijske pomoći porodiljama i stipendiranja nadarenih đaka, Foto: Nenad Gavrilović

poseta ministra

MINISTAR DMITROVIĆ U POSETI ARANĐELOVCU: Za porodice sa troje dece komunalne usluge niže 50 odsto!

Kad je reč o merama za podsticaj nataliteta, pored finansijske pomoći
porodiljama i stipendiranja nadarenih đaka

Objavljeno:

Ministar za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Ratko Dmitrović, istakao je danas tokom radne posete Aranđelovcu, da je pored podsticajnih mera za porodice sa decom, za demografski oporavak Srbije ključna putna infrastruktura i održiv ekonomski razvoj lokalnih samouprava.

U razgovoru sa predsednikom opštine Bojanom Radovićem, zaključeno je da je za ovaj kraj od ogromnog značaja projekat izgradnje državnog puta prvog reda ''Vožd Karađorđe''. Put će povezati Šumadijski, Pomoravski i Borski okrug, odnosno 11 opština i gradova i predstavljaće najbržu vezu istočne Srbije sa centralnim i zapadnim delom naše zemlje. Od Aranđelovca do Beograda, novim putem, trebalo bi da se stigne za 45 minuta.

Ministar Dmitrović u Aranđelovcu
foto: Nenad Gavrilović

Kad je reč o merama za podsticaj nataliteta, pored finansijske pomoći porodiljama i stipendiranja nadarenih đaka, u Aranđelovacu je po rečima ministra Dmitrovića, napravnjen značajan iskorak u odnosu na državne mere u delu koji se odnosi na podršku začeću. Starosna granica za medicinski potpomognutu oplodnju žena pomerana je sa 43 godine, do koliko finansira država, na 50 godina starosti žene.

-Posebno mi je drago da je ovde u Aranđelovcu omogućen popust na komunalne usluge od 50 odsto za porodice sa troje i više dece - istakao je ministar Dmitrović Predsednik opštine Bojan Radović, smatra da se demografska slika Aranđelovca popravlja, a da tome svedoči i povećanje prometa nekretnina od čak 30 odsto u 2020. godini.

-Mnoge lokacije koje su kupljene u toku prošle godine planirane su za etno- sela, ugostiteljsko- turističke objekte, voćnjake i proizvodnju hrane - rekao je Radović.

Ministar Dmitrović
foto: Nenad Gavrilović

On je dodao i da se Aranđelovac, pored razvijene privrede i prepoznatljivih, jakih kompanija, suočava sa manjkom kvalifikovane radne snage koja je neophodna za održivi tempo rasta privrede. U okviru posete Aranđelovcu ministar Dmitrović i državna sekretarka Milka Milovanović Minić, obišli su i Centar za socijalni rad koji je nadležan za Aranđelovac i Topolu. Direktorka Nada Tanasijević istakla je da Centar opslužuje 3.500 korisnika.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.