DA POBEDI ŽIVOT, DA POBEDI SRBIJA: Miloš Vučević u AKCIJI ESPRESA, poziva sve građane da se VAKCINIŠU! (VIDEO)
Da bi korona bila pobeđena, moramo SVI da se vakcinišemo, Foto: printscreen

BUDITE ODGOVORNI - VAKCINIŠITE SE!

DA POBEDI ŽIVOT, DA POBEDI SRBIJA: Miloš Vučević u AKCIJI ESPRESA, poziva sve građane da se VAKCINIŠU! (VIDEO)

Da bi korona bila pobeđena, moramo SVI da se vakcinišemo

Objavljeno: 13:57h

Protekla 2020. godina je u Srbiji, ali i širom sveta, bila godina u kojoj smo iskusili bolest, hospitalizaciju, karantin, respiratore, besparicu, smrt, ali i solidarnost, podršku, vakcinaciju, ozdravljenje.

Koronavirus je ubio milione ljudi, mnoge je ostavio sa invaliditetom, a svima nepovratno promenio živote.

Zahvaljujući izvanrednom naučnom dostignuću, veoma brzo su proizvedene vakcine protiv koronavirusa, i one se danas sa velikim uspehom primenjuju u mnogim zemljama sveta.

Srbija je jedan od lidera na ovom polju, budući da je u našoj zemlji već urađeno više od 2 miliona vakcinacija. Ali to nije dovoljno. Da bi korona bila pobeđena, moramo SVI da se vakcinišemo.

Portal Espreso je pokrenuo "vaksersku" kampanju sa ljudima iz javnog života kojima verujete.

Našoj akciji se priključio i gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

- Dragi prijatelji, koristim ovu priliku da vas još jednom pozovem da zajedno krenemo u odlučujuću bitku protiv korona virusa, protiv onoga što nas je, nažalost, zadesilo pre godinu dana i što je u dobroj meri promenilo na gore naše živote.

Nateralo nas da zaustavimo neke stvari koje su bile normalne, da se odreknemo nekog normalnog života, života o kome nismo možda razmišljali koliko nam prija i koliko nam nedostaje dok se sve ovo nije desilo.

Po meni je jedini put kako da pobedimo, ali i kako da brže, lakše, jednostavnije izađemo iz svega ovoga jeste put vakcinacije.

Srbija je zaista pokazala svu svoju snagu, snalažljivost, operativnost, ali i popravila svoj ugled i u svetu i u regionu time što je obezbedila veliki broj vakcina od velikog broja proizvođača i apsolutno besplatno ih stavila na raspolaganje svojim građanima.

Iskoristimo tu šansu. Pokažimo da smo svesni i odgovorni i da razumemo, rekao bih, istorijski, momenat u kome se nalazi naša država, čitav kontinent, čitav svet, čovečanstvo.

Vidite da je pred nama ili u toku trka, bukvalno trka, između država ko će pre izaći iz celog ovog problema, ali to nije samo pitanje, a iznad svega jeste pitanje ljudskih života i zdravlja, ovo je pitanje ekonomije.

Država koja pre bude pobedila koronu ostvariće mnogo, mnogo bolje ekonomske rezultate - to vam je sigurnost sutra za plate i penzije - za rast plata, za rast penzija, za nove puteve, auto puteve, nove bolnice, nove mostove, nove sportske terene, ulaganja u kulturu, ulaganja u sve one sfere društvenog života koje želimo da vidimo poboljšane, odnosno bolje u našoj državi.

Zato, dao sam i sopstvenim primerom, kako želim to da ide. Sam sam se vakcinisao, primio prvu dozu, odnosno prvu injekciju, čekam termin za drugu, i hoću da vidim vas u još većem broju da se vakcinišete, da pobedimo ovo i da idemo dalje, da pobedi život, da pobedi Srbija!

Adria Media
foto: Adria Media TV

Vakcine se naširoko smatraju jednim od najvećih medicinskih dostignuća savremenog sveta.

Svake godine one spreče procenjenih dva do tri miliona smrti, zaustavivši više od 20 smrtonosnih bolesti, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

BUDITE ODGOVORNI!

VAKCINIŠITE SE!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.