DOKTOR KON ZATRAŽIO ZATVARANJE NA DVE NEDELJE: Najnovija vest upravo obilazi Srbiju!
Foto: Printscreen Prva tv

STROŽIJE MERE

DOKTOR KON ZATRAŽIO ZATVARANJE NA DVE NEDELJE: Najnovija vest upravo obilazi Srbiju!

Mere koje važe za vikend neprihvatljivo su kratke za medicinski deo Kriznog štaba, objasnio je dr Kon na početku razgovora

Objavljeno: 10:31h

Rigorozne mere koje važe ovog vikenda tema su jutarnjeg programa TV Prva, na kojoj gostuju Goran Vesić, zamenik gradonačelnika i dr Predrag Kon

Mere koje važe za vikend neprihvatljivo su kratke za medicinski deo Kriznog štaba, objasnio je dr Kon na početku razgovora.

- Mi se nalazimo u situaciji u kojoj više nemamo izbora, mi moramo na neki drastičan način da prekinemo ovaj lanac prenošenja i da obezbedimo da nam opstane zdravstveni sistem. Više je nedelja prošlo kada smo tražili 5 dana potpunog zatvaranja, pa smo onda to povećali na 7 dana kao apsolutni minimum, sad se to povećava, sad je minimum 10 dana do 14, to je ono što smo rekli na Kriznom štabu, a zato što je virus toliko svuda oko nas, da mi smatramo da je nemoguće zaustaviti ga efektivno bez tako drastičnih mera - kazao je Kon dodajući da bi postojeće mere, ako bi se poštovale, bile dovoljne, ali da to nije slučaj u praksi.

Međutim, zamenik gradonačelnika Goran Vesić smatra da je vakcinacija prioritet i način da se izađe ne samo iz zdravstvene, već i ekonomske i društvene krize.

Bonus video:

00:54

VIKEND ZATVARANJE KAFIĆA I SKIJALIŠTA, PRELAZAK NA ONLINE NASTAVU: Kon predstavio najnovije mere Kriznog štaba (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.