IMAĆEMO GROBLJE ZA LJUBIMCE, A GDE SU SE DOSAD SAHRANJIVALE UGINULE ŽIVOTINJE IZ ZOO VRTA? Odgovor nas je iznenadio
Beo Zoo Vrt, Foto: Filip Plavčić, Nebojša Mandić

životinje beo zoo vrta

IMAĆEMO GROBLJE ZA LJUBIMCE, A GDE SU SE DOSAD SAHRANJIVALE UGINULE ŽIVOTINJE IZ ZOO VRTA? Odgovor nas je iznenadio

Životinje Beo Zoo Vrt-a većinom dožive duboku starost, jer su odgajane u specijalnim uslovima, sa posebnom negom i ishranom

Objavljeno: 17:29h

U Bloku 51 na Novom Beogradu su počeli radovi na izgradnji groblja za kućne ljubimce, a završetak istih se predviđa za šest meseci.

Groblje za kućne ljubimce prostiraće se na 15.376 metara kvadratnih. Od inženjerke pejzažne arhitekture, Sanje Božić dobili smo podatak da će grobovi životinja biti podeljeni u zavisnosti od njihovog gabarita, a biće mesta i za krupnije životinje iz zoološkog vrta.

Kako nas je interesovalo gde su se do sad odvodile uginule životinje iz Beo Zoo Vrta i šta se sa njima događalo, kontaktirali smo njihovog PR-a i dobili sledeću informaciju:

"Životinje Beo Zoo Vrt-a većinom dožive duboku starost, jer su odgajane u specijalnim uslovima, sa posebnom negom i ishranom. Ukoliko dođe do njihovog uginuća prirodnim tokom, što je i najčešći slučaj - od starosti, do sada se veći deo životinja odnosio na Veterinski fakultet, gde bi se koristio u nastavi za potrebe izučavanja njihove anatomije.

Binturong, zološki vrt
foto: Emilija Jovanović

Kada je reč o uginuću životinja od zaraznih bolesti, takođe bi se odnosile na Veterinu, gde bi se sa njima postupalo na zakonom propisan način.

A što se tiče uginulih životinja koje su zakonom zaštićene, one bi se bile korišćene za potrebe Prirodnjačkog muzeja."

Zaposleni u Beo Zoo Vrt-u još uvek nemaju informaciju da li će izgradnja groblja za kućne ljubimce dovesti do promena u postupanju sa uginulim životinjama iz Beo Zoo Vrta-a.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.