MEDICINSKI DEO KRIZNOG ŠTABA TRAŽI PRODUŽENJE MERA NA 14, PA I NA 21 DAN: Dr Gojković kaže da su LEKARI JASNI!
dr Zoran Gojković, Foto: Printscreen Kurir TV

KORONA VIRUS

MEDICINSKI DEO KRIZNOG ŠTABA TRAŽI PRODUŽENJE MERA NA 14, PA I NA 21 DAN: Dr Gojković kaže da su LEKARI JASNI!

Krizni štab je danas doneo odluku da sve bude zatvoreno za vikend, osim prodavnice prehrambene robe, apoteka i benzinskih pumpi

Objavljeno:

Medicinski deo Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa traži da se mere produže na 14, pa čak i 21 dan, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo, dr Zoran Gojković, posle sednice štaba.

Kako je naveo, lekari su bili jasni u tom zahtevu.

- Mi to ne krijemo. Niko to ne krije. Od ponedeljka ćemo videti koje će mere biti na dalje razmatrane za Srbiju u celosti - istakao je doktor.

Podsetimo, Krizni štab je danas doneo odluku da sve bude zatvoreno za vikend, osim prodavnice prehrambene robe, apoteka i benzinskih pumpi.

- Sve mere počinju večeras. Punktovi za vakcinaciju će raditi nesmetano - rekao je Gojković i zahvalio se medicinskom delu kriznog štaba i našim lekarima i medicinskim sestrama jer je ovo ko zna koji vikend koji oni neće imati odmor.

On je odgovorio i na pitanje da li su se u Srbiji pojavili i drugi sojevi korona virusa, osim britanskog:

- Krivac za ovo što nam se sad dešava je korona virus, sve moguće njegove mutacije, ali smo najveći krivci mi koji se ne pridržavamo mera. Verovatno cirkulišu i drugi sojevi, ali to u ovom trenutku nije toliko važno. Rade se ispitivanja, nije na meni o tome da govorim. Naši virusolozi to prate - rekao je Gojković.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.