VUK I MILAN SVOJIM PROJEKTIMA ŽELE DA UČINE SVET BOLJIM I MODERNIJIM: Nišlije POBEDILE na Regionalnom app izazovu
Tim Augmentum, Vuk Marković i Milan Radomirović, Foto: Privatna arhiva

veliki uspeh

VUK I MILAN SVOJIM PROJEKTIMA ŽELE DA UČINE SVET BOLJIM I MODERNIJIM: Nišlije POBEDILE na Regionalnom app izazovu

Pružanje mogućnosti ljudima da sarađuju na daljinu kao da su u jednoj kancelariji, zaista je bitno za nastavak poslovanja, edukacije i saradnje

Objavljeno:

Telekom Srbija je 18. februara ove godine sa velikim uspehom organizovao 10. Mts app konkurs za izradu aplikacija za mobilne uređaje, u on-line formatu.

Finale konkursa i predstavljanje aplikacija održano je putem video konferencije, a za najboljih pet aplikacija proglašene su sledeće: Dreamscape, tima Augmentum iz Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša, E-help, tima F&A iz Gimnazije Mladenovac, Livecart, tima MemoEasy iz niške gimnazije „Bora Stanković“ i NDP i GrickApp, timova FikiCar i Narandže iz Računarske gimnazije u Beogradu.

Pobednički timovi nagrađeni su vrednim mobilnim telefonima, a svoje učešće u ovakvom projektu smatraju vrlo korisnim, zanimljivim i izazovnim. Na njemu su imali priliku usavršiti svoja znanja i veštine koje su stekli u dosadašnjem školovanju i ostvarili su mogućnost takmičenja na Regionalnom app izazovu, na kojem su Vuk Marković i Milan Radomirović (Tim Augmentum, aplikacija Dreamscape) osvojili su glavnu nagradu.

Regionalni app izazov
foto: Telekom Srbija

Dreamscape predstavlja platformu koja omogućava saradnju i rad u odvojenim cloud prostorima, sa aplikacijama koje se automatski sinhronizuju na svim uređajima. To je i ekstenzibilna platforma koja omogućava da se bilo koji posao na računaru ili telefonu deli sa svim članovima tima koji rade na projektu, od kuće ili na poslu, što je izuzetno važno tokom aktuelne epidemiološke situacije.

Želeći da im uputimo čestitke i pohvale, i saznamo nešto više o samoj Dreamscape aplikaciji, kao i planovima za budućnost, kontaktirali smo ih, a oni su rado odgovorili na sva naša pitanja.

Evo šta su nam rekli o ideji nastajanja same aplikacije:

- Pandemija je znatno promenila život na koji smo navikli. Aplikacije medicinskog tipa koje nam govore kako da se pazimo jesu lepe i korisne, ali tržište je prepuno njih, a biznis mora nastaviti dalje sa radom - i to preko evolucije kolaboracije i komunikacije na daljinu. Zato smo pripremili Dreamscape - jedan veliki korak ove evolucije. Pružanje mogućnosti ljudima da sarađuju na daljinu kao da su u jednoj kancelariji, zaista je bitno za nastavak poslovanja, edukacije i saradnje - objasnili su.

Tim Augmentum, Milan Radomirović
foto: Privatna arhiva

Kako kažu, platforma Dreamscape je nastajala mesecima, ali je svoj konačan oblik dobila u vremenskom periodu od mesec dana. Takođe, moguće ju je već sada instalirati na korisničkim uređajima i koristiti, no preko Play Store-a i App Store-a još uvek nije dostupna, ali se javna verzija očekuje tokom proleća.

Kako su upravo oni članovi tima Augmentum, koji je svojom aplikacijom odneo pobedničku nagradu na Regionalnom app izazovu, upitali smo ih kako se osećaju zbog tako velikog uspeha koji su postigli.

- Izuzetno smo srećni i zadovoljni postignutim rezultatima, zato što je u platformu uložen veliki trud, strpljenje, rad i znanje. Ovakvi uspesi nam izuzetno znače za nastavak naše programerske karijere i u predstavljanju naših ideja i projekata regionu. Motivisani smo da nastavimo dalje sa ovakvim rezultatima, tako da se naša tradicija takmičenja neće prekinuti čak i tokom fakultetskih studija - rekli su.

Za kraj smo ih upitali o daljem toku njihovog školovanja i planovima koje imaju za godine koje dolaze.

- Obrazovanje ćemo nastaviti na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu, na departmanu za računarske nauke, gde se nadamo da ćemo nastaviti tradiciju ostvarivanja vrhunskih rezultata u regionu i svetu. Tokom fakultetskog obrazovanja imaćemo još više vremena da se bavimo aktivnostima kojima se volimo baviti i tako našim projektima učiniti svet oko sebe BOLJIM i MODERNIJIM - bile su njihove reči.

Ono što je sigurno, jeste da Vuk i Milan (članovi Tima Augmentum) polako krče put ka velikim svetskom uspehu. Mi ih u tome podržavamo, kao i u ideji da svet oko sebe učine boljim.

(Espreso/Bojana Aleksić Pešić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.