NOVO SRPSKO ŽARIŠTE: Među zaraženima ima dosta dece, obolele čitave porodice
Novo žarište, Foto: Printscreen/youtube

NIJE DOBRO

NOVO SRPSKO ŽARIŠTE: Među zaraženima ima dosta dece, obolele čitave porodice

Inficirani u većini slučajeva imaju lakše i srednje teške kliničke slike

Objavljeno:

Korona virus ne jenjava u opštini Arilje, većina testiranih je zapravo i pozitivna, pa je za samo dva dana potvrđeno još 68 pozitivnih slučajeva na kovid infekciju. Ukoliko se uzme u obzir površina i broj stanovnika, opština Arilje jedno je od žarišta korona virusa u Srbiji.

- Broj zaraženih i dalje je na dnevnom nivou izuzetno visok. Rigorozne kontrole se sprovode bez prestanka, a prema izveštaju sanitarne inspekcije nije zabaležena nijedna nepravilnost. Građani se pridržavaju mera, ali očigledno je da se infekcija i dalje širi. Zaražene su čitave porodice - izjavio je za RINU, Predrag Maslar predsednik opštine Arilje.

Inficirani u Arilju u većini slučajeva imaju lakše i srednje teške kliničke slike, a među novoobelelim je i dosta dece školskog uzrasta.

- Kad je u pitanju starosna struktura ona je poprilično šarenolika, virus se brzo širi, a jedino dobro u svemu ovome jeste što je većina pacijenata na kućnom lečenju i ne zahteva hospitalizaciju - izjavio je dr Željko Mirosavljević, v.d. Doma zdravlja u Arilju.

Imunizacija u opštini Arilje obavlja se prema predviđenom planu, do sada je prvu dozu primilo 1930 građana, dok je revakcinisano njih 1036.

Bonus video:

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.