DIREKTORKA KOVID BOLNICE U BATAJNICI IMA VAŽNU PORUKU ZA SVE: Mi smo u rovu, POMOZITE NAM I VAKCINIŠTE SE
Tatjana Adžić Vukičević, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

korona ne jenjava

DIREKTORKA KOVID BOLNICE U BATAJNICI IMA VAŽNU PORUKU ZA SVE: Mi smo u rovu, POMOZITE NAM I VAKCINIŠTE SE

Apelovala je između ostalog na građane da poštuju epidemiološke mere

Objavljeno:

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević izjavila je da je situacija u toj zdravstvenoj ustanovi dramatična jer je ostalo samo 50 slobodnih mesta za smeštaj pacijenata.

Ona je istakla da se rast broja obolelih u zemlji može okarakterisati kao četvrti pik, a posebno se osvrnula na vikend za nama.

- Vikend je bio veoma naporan od kada radi ova kovid bolnica, nismo imali teži, više od 190 ljudi primljeno u subotu i nedelju, a za proteklih pet dana više od 500. Podjednako zastupljene sve generacije, poslednjih dana beleži se rast oboljevanja starijih sugrađana. Kada sam pitala pacijenta kako su se zarazili, rekli su - nosili smo maske, poštovali smo mere, vakcinisali smo se, ali vratila mi se ćerka ili unuka sa zimovanja - rekla je Adžić Vukičević za RTS.

Dodala je da su 4. marta, posle tri meseca rada bolnice u Batajnici, imali 3.500 pacijenata, a da ih je sada 3.900.

Apelovala je na građane da poštuju epidemiološke mere i prime neku od vakcina koje su dostupne u Srbiji.

- Poruka građanima je da budemo maksimalno odgovorni prema sebi i drugima, jer svako neodgovrno ponašenje može nekog našeg najmilijeg da košta života. Preklinjem građane Srbije da zavrnu desnu ili levu ruku, prime neku od četiri vakcine koje se nude kao na tacni kako bismo prevazišli ovu pandemiju. Jedan moj kolega je rekao: i vojnik kada je u rovu tri meseca, mora da se odmori, a mi smo u "rovu" ravno godinu i više dana. Rapidno se povećava broj obolelih, više od 30 odsto obolelih ima britanski soj virusa koji se brže prenosi i gde su kliničke slike drastičnije - poručila je Adžić Vukičević.

Bonus video:

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.