ALARMATNO STANJE U BOLNICAMA! Lončar apeluje: U jednom danu trošimo kiseonika koliko smo ranije za POLA GODINE!
Foto: Printscreen

STANJE SA KORONOM

ALARMATNO STANJE U BOLNICAMA! Lončar apeluje: U jednom danu trošimo kiseonika koliko smo ranije za POLA GODINE!

Lončar je rekao da je samo u kovid bolnici u Batajnici sinoć bilo 90 prijema

Objavljeno:

Od početak epidemije u Srbiji, hospitalizovano je više od 150.000 ljudi koji su oboleli od korone. Mi u jednom danu sada trošimo kiseonika kao što smo trošili ranije za šest meseci rada - rekao je večeras ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Na pitanje kakva je epidemiološka situacija u Beogradu, on je rekao da je samo u kovid bolnici u Batajnici sinoć bilo 90 prijema.

- Jedan deo će se preusmeriti u kovid bolnicu u Kruševcu. Vranje je puno. Moramo narednih pet do sedam dana da prekinemo sve kontakte koji ne moraju da se dese. To je jedini način da sprečimo prenošenje virusa. Ne treba da filozofiramo zašto su mere ovakve ili onakve, već moramo da izbegavamo kontakte - rekao je Lončar u Dnevniku RTS.

Kako je najavio, sledećeg ponedeljka će se sastati sa direktorima kovid bolnica. Prema njegovim rečima, jedna bolnica će sledeće nedelje morati da bude vraćena u kovid sistem zbog sve većeg broja novozaraženih.

- Više od 339.000 inspekcija je izvršeno. Organizatori žurki bi trebalo da odu na Infektivnu kliniku i vide rezultat onoga što su oni organizovali. Obezbedili smo dovoljno vakcina, jer vakcina je sada jedini spas. Ovo je taj prelomni trenutak, da dočekamo leto opušteniji - podvukao je ministar i napomenuo da je neophodno da budemo solidarni.

Danas više od 3.500 novozaraženih

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 13.087 osoba, od kojih je 3.519 pozitivno dok je 17 osoba preminulo, a na respiratorima u bolnicama širom zemlje nalazi se ukupno 169 pacijenata.

Na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona doneta je odluka da se sve osim prodavnica sa prehrambenim proizvodima, apoteka i benzinskih pumpi zatvori danas od podneva do ponedeljka u 6 sati ujutru. Takođe je odlučeno i da srednjoškolci pređu na onlajn nastavu od ponedeljka.

Bonus video:

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.