DR MILA PAUNIĆ: Mladi se ne pridržavaju mera, POLOVIČNO ZATVARANJE NIJE REŠENJE, ali nisam za policijski čas!
Doktorka Mila Paunić, Foto: Printscreen/youtube

KORONA VIRUS

DR MILA PAUNIĆ: Mladi se ne pridržavaju mera, POLOVIČNO ZATVARANJE NIJE REŠENJE, ali nisam za policijski čas!

-Kada bi mladi samo poštovali mere koje su uvedene, ne bi bilo ovoliko zaraženih među njima, izjavila je dr Mila Paunić

Objavljeno:

U Srbiji je sve više mladih koji su zaraženi korona virusom, stalno slušamo od starijih kako su mladi krivi što se virus širi, jer ne poštuju mere. Zato smo pitali doktorku Milu Paunić, epidemiološkinju Studentske poliklinike, koja je u stalnom kontaktu sa mladima, da nam da svoje mišljenje o trenutnom stanju sa koronom među mladima.

Dr Mila Paunić izjavila je za Espreso da stanje nije alarmantno, jer u novembru prošle godine broj zaraženih je bio mnogo veći, ali ipak i dalje treba biti obazriv i da se poštuju mere.

Takođe je rekla da u nedelji od 15. i 22. februara bilo je povećanja broja registrovanih novozaraženih za 50 odsto u odnosu na prethodne nedelje, a poslednje nedelju, duplo više u odnosu na tu.

Na pitanje koji je uzrok povećanja broja zaraženih među mladima, doktorka je rekla da je glavni uzrok nepoštovanje mera. Da mladi organizuju žurke ili odlaze u klubove i da je to razlog širenja zaraze.

- Kada bi mladi samo poštovali mere, koje su uvedene, ne bi bilo ovoliko zaraženih, izjavila je dr Mila Paunić.

Doktorka apeluje da se poštuju trenutne mere i da podržava uvođenje strožijih mera.

- Nisam za zatvaranje tržnih centara i kafića u 14h, jer tada ljudi masovno idu u kupovine i na kafe i tako će se stvoriti velike gužve u tim prepodnevnim satima. Bolje je da zatvorite sve tržne centre, klubove jer polovično zatvaranje nije rešenje. Takođe nisam ni za policijski čas jer je to krajnja mera koja bi trebalo da se uvede, jer u ovom trenutku nije primereno da se nekom ograniči kretanje, izjavila je dr Paunić.

Bonus video:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.