MINISTARKA KISIĆ PORUČILA VAŽNU STVAR VEZANU ZA VAKCINACIJU: Obilaziće čitavi timovi!
Foto: Printscreen/ TV Prva

VAKCINACIJA

MINISTARKA KISIĆ PORUČILA VAŽNU STVAR VEZANU ZA VAKCINACIJU: Obilaziće čitavi timovi!

Resorno ministarstvo nameravalo da organizuje vakcinaciju za tu ranjivu kategoriju ljudi

Objavljeno:

Ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je angažovan veći broj timova koji obilaze osobe sa invaliditetom (OSI) u njihovim domovima i pružaju pomoć po pitanju vakcinacije.

Kisić Tepavčević je, odgovarajući na pitanje novinara, rekla da je resorno ministarstvo nameravalo da organizuje vakcinaciju za tu ranjivu kategoriju ljudi, ali i istakla da odluka nije mogla da se donese jednoglasno.

"To je jedna heterogena grupa sa različitim komorbiditetima i stanjima koji su doveli do određenog stepena invaliditeta. Nismo tu odluku mogli da objedinjeno donesemo, ali prilikom samog prijavljivanja za vakcinaciju postoji deo gde se navodi da li je potrebna asistencija", objasnila je Kisić.

Kaže i da je bilo slučajeva kada su se osobe sa invaliditetom prijavljivale za vakcinu, ali su čekale duže da je prime, dodajući da je Ministarstvo reagovalo za svaki takav pojedinačni slučaj.

"Sada vidimo da to ide mnogo bolje i brže. Imamo one koji su usmereni na vakcinaciju upravo ove grupe naših građana", rekla je Kisić.

Bonus video:

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.