VRANJANAC SLAĐAN VAKCINISAN FAJZEROVOM, A REVAKCINISAN KINESKOM VAKCINOM: Direktorka ZC objasnila kako se to desilo
Printscreen/Slađan Antić, Foto: Printscreen/tvprva

NEVEROVATNO

VRANJANAC SLAĐAN VAKCINISAN FAJZEROVOM, A REVAKCINISAN KINESKOM VAKCINOM: Direktorka ZC objasnila kako se to desilo

Kaže da se oseća loše i da će pravdu potražiti na sudu

Objavljeno: 14:17h

Vranjanac Slađan Antić primio je dve doze različitih proizvođača vakcina. Kako je izjavio za portal InfoVranjske, prvo je primio Fajzerovu, a zatim je revakcinisan kineskom Sinfoarm vakcinom.

On je tokom leta zbog komplikacija sa korona virusom bio u bolnici dve nedelje i uz savet lekara odlučio da primi vakcinu, što je i učinio 28. januara. Primio je prvu dozu Fajzerove vakcine.

- Sve po propisu, dobijam SMS iz e-uprave da se javim u halu na revakcinu, piše i termin. Ja odem tamo, predam svoj karton vakcinacije i čekam. Odem u kabinu tri i tamo se popričam sa doktorom. U međuvremenu dolazi sestra, ja skidam duksericu, daje mi vakcinu i to je to – priča Gera.

On nastavlja razgovor sa doktorom i u jednom trenutku mu doktor dobronamerno kaže da ne brine jer kineska vakcina dobro štiti.

Ja pitam, kako bre kineska i tu nastaje opšta zbunjenost. Oni kažu da se u hali ne daje Fajzer. Odatle me šalju u Dom zdravlja i tamo se opet vataju za glavu i na kraj me šalju u Zavod za javno zdravlje tamo me prima dr Goran Ristić, pita kako sam, zove Batut i to je to – kaže ovaj Vranjanac.

Tvrdi da se oseća loše, i da ima neki neopisiv osećaj, kao da mu celim telom mile žmarci.

- Morao sam na PTO i tamo se čudiše ljudi, ali mi dadoše neku terapiju. Od tada imam učestale reakcije i, jednostavno, nisam dobro - završava Antić koji će navodno potražiti pravdu na sudu.

Direktorka Zdravstvenog centra Vranje dr Ljiljana Antić kaže za Telegraf.rs da je verovatno došlo do toga da je on otišao u pogrešnu kabinu.

- Ali, ne bi trebalo da ima nikakve posledice. S tim u vezi konsultovali smo se i sa imunologom Srđom Jankovićem - rekla je ona i dodala da je njegovo pravo ako želi da potraži pravdu na sudu.

Kako saznajemo, ovim povodom je i osnovana komisija koja bi trebalo da ispita sve okolnosti ovog događaja.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek kazao je za TV Prva da će ministarstvo sprovesti i unutrašnji i spoljni stručni nadzor, te da će osobe koje su vakcinisale Antića na ovaj način biti "debelo" sankcionisane.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.