RAZVIJANJEM DIGITALNIH USLUGA, EKONOMSKI JAČATE, istakla je Matić u Trešnjici
Tatjana Matić, Foto: Vlada Srbije

bezbednost dece na internetu

RAZVIJANJEM DIGITALNIH USLUGA, EKONOMSKI JAČATE, istakla je Matić u Trešnjici

Poslovi budućnosti zahtevaće od vas digitalne veštine kako biste iskoristili sve prednosti novih tehnologija u savremenom društvu

Objavljeno: 15:18h

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić poručila je danas učenicima i nastavnicima Osnovne škole "Petar Vragolić" u selu Gornja Trešnjica, da je savremeno obrazovanje preduslov savladavanja izazova na tržištu rada u digitalnom društvu.

- Poslovi budućnosti zahtevaće od vas digitalne veštine kako biste iskoristili sve prednosti novih tehnologija u savremenom društvu. S obzirom na to da živite u kraju sa velikim turističkim potencijalima, koji je i ekološki atraktivan savremenim putnicima i digitalnim nomadima, primena novih tehnologija može da vam pomogne da ovde razvijate nove digitalne usluge i na taj način ekonomski jačate - istakla je Matić, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ona je ukazala da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sprovodi programe za razvoj digitalne pismenost posebno mladih, uporedo sa infrastrukturnim projektima od kojih je najznačajnija izgradnja lokalne računarske mreže koja je do sada završena u oko 940 škola u Srbiji i koja će do kraja ove godine biti sprovedena u još oko 930 škola.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija obezbedilo je Osnovnoj školi "Petar Vragolić" pristup bežičnom internetu, a povodom četiri godine od osnivanja Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu ministarka je uručila lap-topove đacima i nastavnicima za primenu u nastavi. Učenicima, njihovim roditeljima i nastavnicima edukatori centra održali su prezentaciju o onlajn zaštiti.

Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu osnovan je pri Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija 27. februara 2017. godine kao centar za informisanje, savetovanje i prijavu ugrožavanja dece u onlajn okruženju i do sada je primio više od 20.700 poziva na broj telefona 19833 i onlajn upita i prijava putem platforme www.pametnoibezbedno.gov.rs.

(Espreso / Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.