GAGA ANTONIJEVIĆ SE OGLASIO o činjenici da je Dara ipak ušla u kvalifikaciju za najbolji film
Dara iz Jasenovca, Foto: youtubeprintscreen

REAKCIJA

GAGA ANTONIJEVIĆ SE OGLASIO o činjenici da je Dara ipak ušla u kvalifikaciju za najbolji film

Reditelj kaže da će negativne kritike doprineti tome da se "Dara iz Jasenovca" ne nađe u prvih pet, dok producent podseća šta se desilo prošle godine s južnokorejskim "Parazitom" - šta vi kažete?

Objavljeno:

Američka Akademija filmskih umetnosti i nauka objavila je listu od čak 366 filmova koji su pogodni kandidati za razmatranje za najbolji film godine, među kojima je i domaće ostvarenje "Dara iz Jasenovca" Predraga Gage Antonijevića.

Najbolji film će osvojiti Oskara 25. aprila prilikom 93. dodele prestižnih nagrada, a sada su se povodom nominacije oglasili i reditelj Predrag Gaga Antonijević i producent Maksa Ćatović.

"Ovo je velika pobeda Dare i drago mi je što je ušla u kvalifikaciju za najjaču kategoriju - 'najbolji film'. U toj kategoriji su uglavnom filmovi američke produkcije, ali dogodi se da tu završi i po neki strani film", rekao je Antonijević i dodao da su negativne kritike medija poslednjih meseci umanjile šansu našem filmu da uđe u finalni izbor.

"Ti tekstovi će sigurno umnogome doprineti da se Dara ne nađe u top pet filmova koji će i zvanično biti nominovani za Oskara, ali bez obzira na sve, ovo je veliki uspeh".

Producent Maksa Ćatović se nada da će "Dara iz Jasenovca" imati šansu, baš kao i južnokorejski film koji je prošle godine proglašen za najbolji.

"Prošle godine je u kategoriji zlatnu statuu odneo 'Parazit' i napravio ogromno iznenađenje. Možda se to dogodi i sa našom 'Darom iz Jasenovca".

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.