BOLJI SMO OD SVIH U REGIONU: Kisić o imunizaciji - Srbija revakcinisala više nego susedne zemlje zajedno
Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printskrin

korona vesti

BOLJI SMO OD SVIH U REGIONU: Kisić o imunizaciji - Srbija revakcinisala više nego susedne zemlje zajedno

Kada je u pitanju revakcinacija, Srbija je u svetu na 4. mestu, a u Evropi ubedljivo na prvom, kaže Kisić Tepavčević

Objavljeno:

SRBIJA ima ukupan broj revakcinisanih građana veći nego što zajedno imaju Rumunija, Slovenija, Mađarska, Hrvatska, Bugarska i Albanija, ukazala je danas ministarka za rad i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da je naša zemlja od juče po broju vakcinisanih na milion stanovnika pretekla SAD, te da je sada 5. zemlja u svetu po broju vakcinisanih, a 2. u Evropi.

Kada je u pitanju revakcinacija, Srbija je u svetu na 4. mestu, a u Evropi ubedljivo na prvom, kaže Kisić Tepavčević.

Ministarka je izjavila da je situacija u gerontološkim centrima stabilna i da je primećen pad oboljevanja, a da je to posledica poštovanja mera u tim centrima i vakcinacije. Odgovarajući na pitanje novinara o situaciji u gerntološkim centrima, Kisić je navela da postoji velika zainteresovanost za vakcinaciju kod korisnika gerontoloških centara i da ona iznosi više od 95 odsto.

Istakla je da je do sada u gerontološkim centirma vakcinisano više od 11.000 korisnika.

- U geronotološkim centrima u kojma su štićenici primili dve doze vakcine i da je prošlo 15 dana od druge doze imaju mogućnost da se viđaju sa svojom porodicom, ali i dalje uz poštovanje mera - dodala je ministarka.

Kisić kaže da je poslednjih nedelja primećen pad oboljevanja u tim centrima i dodala da su oni obezbeđeni brzim testovima, te da se testiranje vrši svake nedelje. Navodi da je trenutno u privatnim staračkim domovima i gerontološkim centrima pozitivno 150 korisnika.

Dodala je da se vakcinacija u gerontološkim centrima nastavlja i da je tokom jučerašnjeg i danšnjeg dana vakcinisano više od 1.000 korisnika.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.