PODRŠKA ZA SVE KOJI RADE ILI VOLONTIRAJU U KOVID SISTEMU: Ministarka Kisić najavila KARTICE "NAŠ HEROJ"
Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printscreen/Youtube

nove pogodnosti

PODRŠKA ZA SVE KOJI RADE ILI VOLONTIRAJU U KOVID SISTEMU: Ministarka Kisić najavila KARTICE "NAŠ HEROJ"

Kartica "Naš heroj" moći će da se koristi na celoj teritoriji Srbije, bez obzira na mesto prebivališta korisnika govorila

Objavljeno:

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je da je pokrenut program podrške svima koji rade ili volontiraju u kovid sistemu, koji će se u praksi sprovoditi putem personalizovane kartice "Naš heroj".

Ta kartica će omogućiti svim zaposlenima i volonterima u kovid sistemu određene popuste prilikom plaćanja roba i usluga kod kompanija i preduzetnika koji su partneri u tom programu, pojasnila je Kisić Tepavčević na konferenciji za štampu Kriznog štaba.

"Trenutno imamo više od 40 kompanija koje su postale naši partneri na ovom programu", rekla je ona.

Pojasnila je da će nosioci kartice imati i prednost pri ostvarivanju prava i dobijanju usluga u državnim institucijama, javnim preduzećima, lokalnim samoupravama i ustanovama socijalne zaštite.

Dodala je da će kartica "Naš heroj" moći da se koriste na celoj teritoriji Srbije, bez obzira na mesto prebivališta korisnika.

"Ovo je mala podrška za sve one koji mesecima rade i volontiraju u kovid sistemu, mada svi znamo da bi njima najveća podrška i nagrada bila da imaju što manje posla, da se postepeno zatvaraju kovid sistemi", rekla je Kisić Tepavčević i dodala da je najveća nagrada i podrška koju možemo da samo svima u kovid sistemu da se pridržavamo preventivnih mera.

Program podrške za naše heroje realizuje Ministarstvo zdravlja u saradnji sa Generalnim sekretarijatom vlade, Narodnom bankom Srbije, Privrednom komorom Srbije i javnim ustanovama, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.