NOVI MOMENTI: Poznato je šta će se verovatno ZATVORITI ZA VIKEND!
Skijalište, Foto: Zorana Jevtić

korona vesti

NOVI MOMENTI: Poznato je šta će se verovatno ZATVORITI ZA VIKEND!

Prema njegovim rečima, logično je da bi zatvaranje žičare značilo manje interesovanje za planinski centar

Objavljeno:

Do sledeće sednice u petak rigoroznije će se nadzirati poštovanje postojećih mera. Pratićemo ugostiteljske objekte i škole, pa ćemo u petak videti šta ćemo za vikend, rekao je dr Branislav Tiodorović jutros nakon sednice Kriznog štaba.

On je naglasio da će se pratiti epidemiološka situacija, i na osnovu toga će biti doneta odluka o pooštravanju mera, pa i o eventualnom zatvaranju skijališta.

Kako je Tiodorović rekao, gostujući na TV Prva, ta mera bi se verovatno odnosila na predstojeći vikend, uz dodatnu kontrolu poštovanja mera.

“Taj vikend je nakritičniji, zbog povećanog broja gostiju. Ako bismo zatvorili skijališta, ostali bi verovatno da rade restorani u planinskim centrima, i slični objekti, uz naravno, jaču kontrolu poštovanja mera”, naveo je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, logično je da bi zatvaranje žičare značilo manje interesovanje za planinski centar, ali će se gledati da do toga ne dođe.

On je rekao i da će kontrola u zimskim centrima posebno biti pojačana na Kopaoniku i Zlatiboru, budući da odatle dolazi najveći broj obolelih od korona virusa.

“Najverovatnije ćemo razmatrati rad ugostiteljskih objekata, a tržni centri moraju da ostanu jer tu se ljudi najviše snabdevaju, i to vikendom. Možda ćemo skratiti njihovo radno vreme. Videćemo da to bude vikendom do 16, možda 18 sati”, rekao je Tiodorović u gostovanju na televiziji “Prva”.

Vesić ugostiteljima: Poštujte mere, borimo se da poslujete

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić zahvalio je danas članovima Kriznog štaba što su razumeli argumente glavnog grada kada je u pitanju radno vreme u sektoru usluga, a ugostitelje zamolio da poštuju epidemiološke mere. On je dodao da se razgovaralo o mogućem zatvaranju restorana i kafića na planinama, u ski centrima tokom vikenda, o čemu će se odlučivati na sednici Štaba u petak.

“Vaš grad, Beograd, izborio se da verovatno jedini u Evropi radite makar do 20 sati. Pomozite nam da ostane tako poštovanjem mera. Molim tržne centre da kontrolišu nošenje maski”, apelovao je Vesić.

On je najavio da će Komunalna milicija i gradske inspekcije pojačati kontrole, ali da virus može da se pobedi samo ako su svi ujedinjeni i odgovorni.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.