POTRESNA I TEŠKA PRIČA GLUMICE: Baka joj je preživela Jasenovac, ali deo porodice NIJE
Nikolina Friganović, Foto: Adria Media TV

UŽAS

POTRESNA I TEŠKA PRIČA GLUMICE: Baka joj je preživela Jasenovac, ali deo porodice NIJE

Priča mlade glumice nikoga nije ostavila ravnodušnim

Objavljeno: 23.02.2021. 21:58h

Nikolina Friganović, koja je u "Dari iz Jasenovca" glumila Milevu otvoreno je pričala koliko je potresena posle gledanja premijere filma.

Glumica Nikolina Friganović, koja u filmu "Dara iz Jasenovca" igra hrabru Milevu, otkrila je da je izgubila deo porodice u ozloglašenom logoru.

Adria Media
foto: Adria Media TV

"Gledala sam film, bila sam u nekoj vrsti grča, potrebno mi je da ga gledam opet. Videla sam zbog čega smo svi bili tu i sa te strane sam mirna", rekla je Nikolina. Glumila je Milevu u filmu, hrabru ženu koja je na samom početku filma pokazala snagu.

"Mileva je kozaračka žena, žena od kamena, suštinski osećajna i brižna majka, bila je svesna šta će se desiti, od samog početka je shvatila šta se dešava, znala je da mora da deluje, to je čista ljubav. Svaki čovek koji čuje nešto o ovom strašnom događaju reagovao bi tako kako se reaguje - ljudski. Svim svojim bićem predala sam se zadatku koji je bio ispred mene, odrasla sam uz priče stradanja u jasenovačkom logoru, deo porodice mi je stradao, a othranila me je žena koja je preživela - moja baka".

"Mi tu priču genetski nosimo, izvinite, ja se uzbudim kada pričam o ovome", rekla je glumica i zaključila: "Vagali smo sve emocije, koliko god je bilo teško držali smo se zajedno, to je rezultovalo onim što smo mogli da vidimo. Predosećala sam da će nastati velika bura, mislim da je počelo pre prikazivanja, moja odluka je da ne ulazim u to, da sačuvam sve u sebi. Nisam htela da prljam priču o Jasenovcu tim komentarima, normalno je da ljudi imaju stavove o tome."

(Espreso / Puls Srbije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media