KAKO JE DOSETLJIVA NOVOSAĐANKA POMOGLA OSOBAMA SA OŠTEĆENIM SLUHOM?
Aleksandra Aleksandrović diplomirani je etno-muzikolog, Foto: Samo Novi Sad

SJAJNA MLADA DAMA

KAKO JE DOSETLJIVA NOVOSAĐANKA POMOGLA OSOBAMA SA OŠTEĆENIM SLUHOM?

Aleksandra Aleksandrović diplomirani je etno-muzikolog

Objavljeno:

Aleksandra Aleksandrović mlada je Novosađanka koja je dobila ovogodišnju nagradu “Dobročinitelj” za svoj humanitarni rad. Već godinu dana Aleksandra nesebično šije i poklanja obične, ali i providne maske, koje su od velike pomoći u komunikaciji, osobama sa oštećenim sluhom.

1 / 7 Foto: Samo Novi Sad

“Meni je uvek zadovoljstvo i na neki način sam srećna, kada čujem, kada pročitam poruku da ljudima znači ta providna maska, da sam nekome u tom danu poboljšala komunikaciju. Jer recimo osoba koja ima oštećen sluh, ode kod doktora, ili nebitno ode u prodavnicu i ne može da komunicira sa tom osobom zato što jednostavno nosi zatvorenu masku.”

1 / 2 Foto: Samo Novi Sad

Aleksandra Aleksandrović diplomirani je etno-muzikolog, master dramski pedagog i trenutno radi na televiziji Vojvodine. Humanitarnim radom se bavi ceo svoj život, te ne čudi što se i tokom pandemije angažovala kako bi pomogla sugrađanima.

1 / 3 Foto: Samo Novi Sad

“Sve je počelo u martu mesecu 2020. godine kada sam dobila na poklon tri maske, baš u to vreme kada je bila nestašica maski, kada je bilo skoro nemoguće doći do istih. I mene je zapravo ta emocija zadovoljstva nekako motivisala da šijem naveliko, da šijem mnogo više maski ljudima kojima je ona potrebna. Podelila sam Udruženju romskih studenata, Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu, raznim logopedskim centrima, kolegama, prijateljima” - otkrila nam je dobitnica nagrade.

1 / 2 Foto: Samo Novi Sad

“Videla sam na internetu jednu informaciju da studentkinja negde u inostranstvu, šije maske za osobe oštećenog sluha i one su providne. Ja sam onda htela takođe da šijem za naše sugrađane, međutim morala sam da malo prilagodim model, jer materijali koje ona upotrebljava, nisu isti koje mi imamo ovde na tržištu. Ali suština je ista, može da se čita sa usana neometano i funkcionalna je što su korisnici i pokazali. Uvek dobijem povratnu infomaciju od njih da li je maska u redu” - izjavila je Aleksandra.

1 / 3 Foto: Samo Novi Sad

Kako Aleksandra navodi nagrada “Dobročinitelj” ju je veoma iznenadila i obradovala, te joj dala dodatni vetar u leđa za dalji rad.

“Dobila sam nagradu "Dobročinitelj" zajedno sa 19 dobročinitelja za solidarnost i saradnju tokom 2020. godine. Konkretno u mom slučaju ja sam je dobila zato što sam šila maske za osobe oštećenog sluha. Ta nagrada mi je motivacija da nastavim dalje sa humanitarnim radom, ali da me ne razumete pogrešno, ja jedva čekam da se zaustavi ovo i da se prekine sa korona virusom, da budemo svi zdravi, ali ja ću i dalje, naravno neću šiti maske, ali ću pronaći neki drugi kanal humanitarnog rada kako da pomognem svojim sugrađanima, na neki drugi način”- rekla je humanitarka za Samo Novi Sad.

1 / 3 Foto: Samo Novi Sad

(Espreso / Samo Novi Sad)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.