SMRAD SE DANIMA ŠIRIO SURČINOM, BAČENE TONE PILEĆIH NOGICA: Ovo je ekološka KATASTROFA! (VIDEO)
Foto: Printscreen Prva tv

strahotno

SMRAD SE DANIMA ŠIRIO SURČINOM, BAČENE TONE PILEĆIH NOGICA: Ovo je ekološka KATASTROFA! (VIDEO)

Prema rečima Predraga Baraša, člana veća opštine Surčin, na ovom smetlištu se nalazi tri i po tone pilećih iznutrica i nogica

Objavljeno: 23.02.2021. 11:38h
  • 28

U samom centru Surčina na području Donjeg polja i Vinogradske ulice desila se prava ekološka katastrofa kada su nesavesni građani u toku prošle nedelje napravili divlju deponiju na kojoj se među stvarima našla i tona smrznutih pilećih nogica!

Prema rečima Predraga Baraša, člana veća opštine Surčin, na ovom smetlištu se nalazi tri i po tone pilećih iznutrica i nogica.

Žitelji Vinogradske u blizini divlje deponije žalili su se da je smrad bio nesnosan, a Ekipe "Veterine" su po pozivu očistile polovinu otpada, koji se nalazio nekoliko stotina metara od zgrade opštine, pijace i lovačkog doma! 

- Sa deponije se širi nepodnošljiv smrad, a vodoizvorište je udaljeno samo četiri kilometra odavde, pa je postojala mogućnost ekološke katastrofe - kaže Baraš.

Deponija
foto: Printscreen Prva tv

Baraš dalje poručuje da gradska čistoća jednom mesečno uklanja kabasto đubre sa javnih površina, ali je u slučaju ovakvog smeća, koje zahteva spaljivanje, neophodna intervencija Zoohigijene.

Počionici ovog ekocida još uvek nisu pronađeni, ali je, zbog ogromne količine ostataka piletine, isključena mogućnost da su krivci građani već je u pitanju neka firma.

- Sumnjamo da je ovo uradila neka firma iz Vojvodine ili iz druge gradske opštine - zaključuje Baraš i dodaje da "su kazne za ovakve prekršaje na teritoriji autonomne pokrajine pet puta veće nego u Beogradu".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media