KORONA SE NE SMIRUJE! I sedmomesečna beba zaražena u Negotinu
Foto: EPA/Georgi Licovski

KORONA SE NE SMIRUJE

KORONA SE NE SMIRUJE! I sedmomesečna beba zaražena u Negotinu

Pozitivan rezultat na prisustvo virusa korona u opštini Negotin evidentiran je kod 19 osoba muškog pola, među kojima najmlađi ima sedam meseci

Objavljeno: 19:04h

U POSLEDNJA 72 sata na teritoriji opštine Negotin registrovan je 41 kovid slučaj, od kojih samo u nedelju 20.

Pozitivan rezultat na prisustvo virusa korona u opštini Negotin evidentiran je kod 19 osoba muškog pola, među kojima najmlađi ima sedam meseci, a ostali od 25 do 80 godina.

Virus korona potvrđen je i kod 22 osobe ženskog pola od kojih kod jedne šesnaestogodišnjakinje i žena starosnog uzrasta od 20 do 79 godina.

Inače, u poslednja 72 sata antigen testovima u kovid laboratoriji Doma zdravlja testirano je 120 osoba sa prebivalištem na teritoriji opštine Negotin, a iz referentnih laboratorija stigli su rezultati i devet PCR testova. Osim povećanog broja zaraženih beleži se i povećanje broja pacijenata koji se sa simptomima respiratornih infekcija i sa povišenom temperaturom javljaju u kovid ambulantu.

Od petka popodne do danas lekari u kovid ambulanti pregledali su 91 pacijenta, od kojih se po prvi put javilo njih 74, a ostalih 17 su došli na kontrolni pregled.

Na Grudnom odeljenju negotinske bolnice koje je jedino u kovid režimu zbrinuto je osam pacijenata.

Bonus video:

(Espreso/Novosti online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.