BEOGRAD SE ODUŽUJE HEROJIMA SA MOJKOVCA: Uskoro spomenik junacima
Tašmajdan, Foto: Nebojša Mandić

BEOGRAD HEROJIMA

BEOGRAD SE ODUŽUJE HEROJIMA SA MOJKOVCA: Uskoro spomenik junacima

Pokrenuta je inicijativa za izgradnju spomenika mojkovačkim junacima u Beogradu kao spomen na 6.500 Crnogoraca, predvođenih Serdar Jankom, koji su zaustavili hordu više od 12.000 austrougarskih soldata i tako omogućili srpskoj vojsci odstupanje preko albanskih planina.

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je pokrenuta inicijativa da se u prestonici podigne spomenik junacima Mojkovačke bitke.

- Pokrenuta je inicijativa za izgradnju spomenika mojkovačkim junacima u Beogradu kao spomen na 6.500 Crnogoraca, predvođenih Serdar Jankom, koji su zaustavili hordu više od 12.000 austrougarskih soldata i tako omogućili srpskoj vojsci odstupanje preko albanskih planina. Tako su se za 24 sata odužili srpstvu - rekao je Vesić.

U organizacionom odbora, prema njegovim rečima, biće Milorad Vučelić, Andrija Mandić, Slavenko Terzić i potomci Serdar Janka.

- Srbija i Beograd treba da se oduže mojkovačkim junacima - rekao je Vesić i dodao da očekuje da će i Crna Gora podržati akciju i uključiti se u podizanje spomenika jer je to primer kako su nekada sarađivale na odbrani srpstva.

Bonus video:

(Espreso/IN4S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.