PROFESOR KOČOVIĆ UPOZORAVA: Poštujmo MERE, kraj epidemije NIJE NA VIDIKU!
Profesor Petar Kočović, Foto: Printscreen/youtube

kraj nije blizu

PROFESOR KOČOVIĆ UPOZORAVA: Poštujmo MERE, kraj epidemije NIJE NA VIDIKU!

Epidemijska kriva počela je da se penje – upozorava naš sagovornik i savetuje građane da poštuju mere koje su na snazi i zaštite i sebe i druge

Objavljeno:

Kako stvari stoje, kraj epidemije koronavirusa u Srbiji nije ni blizu kraja, upozorava profesor Petar Kočović, koji matematički izračunava i prati tok pandemije.

Zbog nepoštovanja mera, punih kafića i skiljališta, kaže profesor, naša zemlja svakodnevno beleži porast broja zaraženih, što odlaže izlazak iz epidemije.

Prema njegovim rečima, zbog nepovoljne situacije Srbija se vratila dva koraka nazad i sada ponovo beleži 367 obolelih na 100.000 stanovnika u poslednje dve nedelje.

– Ukoliko nastavimo sa svakodnevnim porastom obolelih, može nam biti samo gore. Iskreno, nisam ovo očekivao i ovo nijedna matematika ne može da izračuna. U januaru smo imali postepeni pad obolelih i situacija išla u našu korist. Sve je delovalo kao da će uskoro sve biti mnogo bolje. Prema našim proračunima već krajem marta i početkom aprila trebalo je da izađemo iz ovog trećeg talasa.

A onda su krenule žurke, masovna okupljanja, puna skijališta i sve to pokvarili. Srbija se sada vratila dva koraka unazad – naglašava prof. Kočović.

– Sada smo u “popstar” epidemijskoj zoni, što znači da imamo između 300 i 500 zaraženih na 100.000 stanovnika. Sledeća lošija zona je siva i u njoj su zemlje sa više od 500 zaraženih. Tu možemo doći ako nastavimo sa ovako neodgovornim ponašanjem, ali i ako naglo skoči broj obolelih. Svakako, primetno je da je epidemijska kriva počela da se penje – upozorava naš sagovornik i savetuje građane da poštuju mere koje su na snazi i zaštite i sebe i druge!

(Espreso/Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.