U SRBIJI VAKCINU PRIMILO 1.111.000 GRAĐANA: Krizni štab saopštio sjajne brojke
Zoran Gojković, Foto: Profimedia

VAKCINA

U SRBIJI VAKCINU PRIMILO 1.111.000 GRAĐANA: Krizni štab saopštio sjajne brojke

Imamo izuzetno dobru kampanju vakcinacije

Objavljeno:

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa Zoran Gojković izjavio je da je u Srbiji do 14 časova vakcinu primilo 1.111.000 gradjana a da je revakcinisano 694.488 osoba. Gojković je kazao da je to "fantastičan rezultat kome se malo ko nadao".

"Imamo izuzetno dobru kampanju vakcinacije. Vakcine nisu problem, imamo 1,5 miliona kineskih vakcina, potpisali smo danas ugovor sa Fajzerom za skoro 2,5 miliona doza, ruska vakcina Sputnjik V se već koristi a narednih dana nam stiže i značajna količina vakcina AstraZeneke", kazao je Gojković na konferenciji za novinare Kroznog štaba.

On je upozorio i da je tokom prazničnih dana povodom Dana državnosti, bilo "dosta neprijatnih slika" kada je reč o nepoštovanju epidemioloških mera.

"U samo ta četiri dana u Srbiji je sproveden 1.581 inspekcijski nadzor. Zabrinjava da je najveći deo mera prekršen u velikim gradovima i u zimskim planinskim centrima, posebno na Divčibarama, Kopaoniku i Zlatiboru. Tamo su izrečene mandatne kazne u više od 20 odsto objekata a negde su objekti i ispražnjeni zbog žive muzike i nedozvoljenog broja gostiju", rekao je Gojković.

Dodao je da će "drastičnije" mere biti neophodne ako se nastavi takvo ponašanje dela gradjana.

"Represija nam ne treba, to niko ne želi ali naše ponašanje je direktno proporcionalno merama", naveo je Gojković.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.