KRIZNI ŠTAB SE DANAS OBRAĆA GRAĐANIMA: Na stolu bi se moglo naći POOŠTRAVANJE MERA!
Krizni štab, Foto: Printcsreen Tanjug

KRIZNI ŠTAB

KRIZNI ŠTAB SE DANAS OBRAĆA GRAĐANIMA: Na stolu bi se moglo naći POOŠTRAVANJE MERA!

Prema najnovijim informacijama, u Srbiji je juče zabeležen 2.561 novi slučaj

Objavljeno:

Konferencija za medije Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, biće održana danas, u 15.00 časova u Palati Srbija.

Broj zaraženih u Srbiji opet se povećava, a na stolu bi moglo da nađe i pooštravanje već postojećih mera, koje se pre svega odnosi na rad ugostiteljskih objekata.

Prema najnovijim informacijama, u Srbiji je juče zabeležen 2.561 novi slučaj korona virusa od 13.416 testiranih, a nažalost preminulo je još 15 osoba.

Na respiratorima se trenutno nalazi 148 pacijenata. U kovid bolnicama se leče 3.742 kovid pacijenta.

Doktor Goran Stevanović upozorio je ranije danas će se zatražiti pooštravanje mera u slučaju da se epidemiloška situacija pogorša.

On je rekao da se to pre svega odnosi na skraćivanje radnog vremena ugostitelja i dopunsko smanjivanje popunjenosti kapaciteta turističkih objekata.

Kazao je i da broj novozaraženih korona virusom raste, ali da su takođe u porastu i oni pacijenti koji zahtevaju hospitalizaciju.

Prof. dr Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba upozorio je da nas očekuje povećanje broja oboplelih od COVID -19 infekcije, pa samim tim i nepovoljna epidemiološka situacija.

- Situacija je ozbiljna, ali moramo da sačekamo šta će se desiti sledeće nedelje. Tada ćemo i imati sliku šta se dešavalo proteklog vikenda na skijalištima tokom prazničnih dana - naveo je on.

- Takođe, uočeno je oboljevanje i kod mlađe populacije i to me malo plaši. Tu, međutim, ne mislim samo na srednjoškolce, već i na starije osnovce. Mlađi su dobrim delom pošteđeni, ali imamo i među malom decom obolele od korona virusa - napomenuo je prof. dr Tiodorović, dodajući da treba nastaviti sa vakcinacijom, koja predstavlja jedinu zaštitu.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.