SRPSKI GRAD UVEO NOVA PRAVILA NA SAHRANAMA: To su morali da urade
Sanduk, Foto: EPA / Quique Garcia / POOL

VAŽNO

SRPSKI GRAD UVEO NOVA PRAVILA NA SAHRANAMA: To su morali da urade

Na ulasku u kapelu obavezno obezbediti sredstva za dezinfekciju ruku

Objavljeno:

Zbog pogoršane epidemiološke situacije korona virusa u Kuli, komadant Štaba za vanredne situacije doneo je naredbu da se sahrane obavljaju pod posebnim merama. Tako je zabranjeno držanje opela u zatvorenom prostoru, saučešće se može izjavljivati, takođe, samo na otvorenom prostoru ali bez kontakta, a na sahranama mogu da prisustvuju samo najjuži članovi porodice.

- Naređuje se javnim komunalnim preduzećima na teritoriji opštine Kula da u postupku vršenja pogrebne službe a u cilju smanjenja rizika od zaražavanja pogrebnu službu sprovoditi u objektima kapele na mesnim grobljima tako da izjavljivanje saučešća unutar objekta (kapele) nije dozvoljeno. Saučešće se izjavljuje na otvorenom prostoru u što kraćem vremenskom periodu bez fizičkog kontakta, opelo vršiti na otvorenom prostoru ispred kapele, a sahranama prisustvuje samo najuži krug porodice.

- Na ulasku u kapelu obavezno obezbediti sredstva za dezinfekciju ruku a na ulasku na groblje vidno postaviti sprovođenja pogrebne službe - navodi se u saopštenju Štaba.

Štab za vanredne situacije je na sednici održanoj u sredu konstatovao da je epidemiološka situacija u Kuli pogoršana, i u skladu sa tim doneo Naredbu o načinu postupanja prilikom vršenja pogrebne službe.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.