NEMA JOŠ POZIVA ZA VAKCINACIJU, A PRIJAVILI STE SE? Nadležni imaju objašnjenje
Foto: Profimedia

PRIJAVE ZA VAKCINACIJU

NEMA JOŠ POZIVA ZA VAKCINACIJU, A PRIJAVILI STE SE? Nadležni imaju objašnjenje

Nadležni poručuju građani neka provere da li su dobro upisali podatke, pre svega broj telefona

Objavljeno: 22:07h

Veliki broj građana pita se zbog čega još nisu dobili poziv za imunizaciju iako su se prijavili preko portala e-uprave.

Nadležni poručuju: građani neka provere da li su dobro upisali podatke, pre svega broj telefona.

Građani koji spadaju u prioritetnu grupu ljudu - oni stariji od 65 godina brinu da li će biti vakcinisani jer, kako kažu, mnogi mlađi od njih su vakcinisani. Iako su se uredno prijavili za vakcinaciju preko portala, pa sada samo čekaju termin - poruka ne stiže. Najverovatnije, razlog za to leži u odabiru vakcine.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek kaže da ono što građani imaju pravo jeste da promene svoju želju.

"Ono što mi non-stop kažemo je da je najbolje primiti, odnosno kada pitaju koja je najbolja pa najbolja je ona koju primite danas odnosno ona koju imamo. Tačno je da ima ljudi koji se pitaju zašto me ne pozivaju ali ako mi na lageru nemamo vakcinu za koju ste se vi prijavili jer je borba za svaku dozu i svaku vrstu vakcine", napominje Đerlek.

Ono što su iz e-uprave naglasili to je da se generisanje spiskova iz baze prijavljenih osoba za vakcinaciju preko e-uprave obavlja automatski, na osnovu unetih parametara prilikom prijave, definisanih prioriteta i dostupnosti vakcine.

Nadležni savetuju građanima da provere i da li su, ukoliko boluju od nečega, i to upisali u obrazac pri prijavi.

Ipak, Đerlek poručuje da će svi zainteresovani za vakcinaciju biti vakcinisani i da će Srbija nastaviti sa masovnom vakcinacijom.

"I više sam nego zadovoljan, stalno sam na punktovima i kada vidim sve one zadovoljne ljude, onda nam ne treba nikakva druga satisfakcija da još više radimo i odgovorimo ovom odgovornom, izuzetno teškom i obimnom zadatku", kazao je on.

A za sve građane koji se još nisu vakcinisali, kao i za one koji su primili i prvu i drugu dozu, ostaje obaveza nošenja maski i održavanje distance. Imunitet se stiče nedelju do dve po primanju druge doze, mada ni to ne znači da maska više nije potrebna.

Bonus video:

(Espreso/Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.