VIŠE NEMAJU GDE DA SAHRANJUJU MRTVE: Srpsko groblje PRENATRPANO, nema slobodnih mesta!
Groblje, Foto: RINA

Prebukirano groblje

VIŠE NEMAJU GDE DA SAHRANJUJU MRTVE: Srpsko groblje PRENATRPANO, nema slobodnih mesta!

Lokacija za proširenje se nalazi preko puta postojećeg muslimanskog i pravoslavnog groblja

Objavljeno:

Nedostatak mesta za sahranjivanje u islamskom groblju na Rosuljama u Brodarevu postaje ozbiljan problem sa kojim se suočavaju žitelji ovog kraja.

Prema procenama meštana, na mesnom groblju mesta za ukop pokojnika više nema, pa se ovaj problem nameće kao hitan za nadležne organe. Trenutno se izvode radovi na proširenju islamskog i pravoslavnog groblja na Rosuljama, međutim rok za završetak radova je mart mesec.

– Jedan naš sugrađanim je preminuo danas, sutra treba da ga ukopamo, međutim, slobodnih grobnih mesta više nema, pa se familija našla u čudu jer ne zna gde da svog najmilijeg ukopa – kaže meštanin Brodareva za Rinu, koji nije želeo da mu se otkrije identitet.

Žitelji Brodareva sa zebnjom čekaju završetak radova na proširenju mesnog groblja na Rosuljama. Svedoci su da se prilikom ukopa u postojeće groblje, zbog popunjenosti kapaciteta, neretko dešava da se pronađu posmrtni ostaci davno preminulih, koji nisu bili obeleženi.

Lokacija za proširenje se nalazi preko puta postojećeg muslimanskog i pravoslavnog groblja i zahvata površinu od oko jednog hektra. Projektom je predviđeno da se uradi ograda, staze sa behaton pločama i ivičnjacima, a planirano je i ozelenjavanje tog prostora.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.