Ovaj prekršaj će saobraćajci loviti pojačano - pljuštaće kazne!
Foto: Fonet

Pazite se!

Ovaj prekršaj će saobraćajci loviti pojačano - pljuštaće kazne!

Prema publikaciji Svetske zdravstvene organizacije, pravilno korišćenje sigurnosnog pojasa smanjuje rizik smrtnog ishoda u saobraćajnim nesrećama za više od 60 odsto
Objavljeno:

Uprava saobraćajne policije, u cilju smanjenja stradanja vozača i putnika u motornim vozilima, od danas će obavljati pojačanu kontrolu korišćenja sigurnosnih pojaseva, u okviru akcije koja se sprovodi u svim evropskim državama, koje sarađuju u sklopu međunarodne organizacije TISPOL.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Rezultati istraživanja koje je sprovela Agencija za bezbednost saobraćaja u prvoj polovini ove godine, pokazaju da u Srbiji 75 odsto vozača i putnika vezuje pojas na prednjem sedištu, a na zadnjem svega devet odsto.

Prema publikaciji Svetske zdravstvene organizacije, pravilno korišćenje sigurnosnog pojasa smanjuje rizik smrtnog ishoda u saobraćajnim nesrećama za više od 60 odsto.

U prvih osam meseci ove godine u putničkim vozilima stradalo je 179 osoba, a povređeno je 7. 772. Od ukupnog broja stradalih putnika, 55 odsto se prevozilo na prednjem, a na zadnjem sedištu 45 odsto.

Uprava saobraćajne policije apeluje na vozače i putnike u motornim vozilima da vezuju pojas i na prednjem i na zadnjem sedištu i upozorava da će dosledno primenjivati mere prema svima koji za vreme vožnje u motronim vozilima na budu koristili sigurne pojaseve na način koji je predvideo proizvođač vozila.

Podsećamo da je za nekorišćenje sigurnosnog pojasa Zakonom propisana novčana kazna od5.000 dinara.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.