RADE JE HEROJ SRBIJE: Skočio sa terase 15. sprata da spasi staricu (82)! (VIDEO)
Policajac Rade Vasović, Foto: PrintscreenFacebook

BRAVO

RADE JE HEROJ SRBIJE: Skočio sa terase 15. sprata da spasi staricu (82)! (VIDEO)

Tad se Rade odlučio na korak kojim je rizikovao svoj život

Objavljeno:

Prava drama se odigrala u Užicu 9. februara kad su prijatelji posumnjali da je starica (82) preminula u stanu na 14. spratu. Intervencijom policije i vatrogasaca ona je spasena, ali naročito zahvaljujući Radu Vasoviću, zvanom Bambi o kome bruji Srbija.

Policajac Bambi je sa ekipom izašao na teren i kad su videli da ne mogu da otvore vrata, odlučili su da pronađu drugo rešenje.

Tad se Rade odlučio na korak kojim je rizikovao svoj život. On je sa terase na 15. spratu sišao na terasu sprata ispod.

- Jedan vatrogasac je predložio da se siđe sa terase iznad i da se ide po dodatnu opremu. Ja nisam želeo da čekam jer stalno postoji rečenica za policiju - "samo da su došli minut ranije, sve bi bilo bolje". Prešao sam sa druge strane ograde i krenuo nizbrdo. Visina je baš velika, oko 60 metara - kazao je Rade za uziceoglasnatabla.com.

Na pitanje kako se osmelio na takav korak, odgovorio je "takav sam".

- Oni, koji me znaju, kad se desilo ovo samo su rekli, to je on. Ja sam krenuo nizbrdo, što brže da vidim da li je živa. Od jedne do druge ploče ima otprilike tri metara. Držao sam se za ogradu dok sam video da je zdrava farba, a na delu gde je nije bilo sam odlučio da se zaljuljam kako bih ušao na terasu na 14. spratu. Falilo mi je oko 40, 50 centimetra - istakao je Bambi.

Kako je ispričao, nakon što se zaljuljao i skočio na terasu, pogledao je kroz prozor i pomislio da je starica mrtva.

- Kad sam pokucao ona je podigla glavu ali je bila baš u lošem stanju. I svaki put kad sam ja udarao u staklo i govorio da ću da razvalim, tad sam je budio. Ona je išla po 20, 30 centimetra, puzala je i onda opet stane. To je trajalo oko deset minuta. Na kraju je došla do vrata i otvorila - objasnio je policajac.

Istakao je da je ovo presedan u njegovoj karijeri i da je ekipa zbrinula staricu.

- Kad bi bila neka dramatična situacija, opet bih isto uradio - kazao je Bambi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.