NAJNOVIJA VEST: Sutra u Srbiju stiže 40.000 Fajzerovih vakcina
Foto: Zorana Jevtić

korona vesti

NAJNOVIJA VEST: Sutra u Srbiju stiže 40.000 Fajzerovih vakcina

Premijerka je rekla da je odziv građana u Srbiji najbolji u Evropi

Objavljeno:

Premijerka Srbije Ana Brnabić kazala je da je Srbija spremna da donira vakcine protiv korona virusa svim zemljama regiona, ukoliko to bude potrebno.

- Solidarnost u ovim trenucima je najvažnija, Srbija i naš narod su poznati po solidarnosti. Nama već sutra stiže dodatni kontigent Fajzer vakcina od 40.000 - rekla je premijerka na TV Prva.

- Očekujem da ćemo sutra dobiti prvi kontigent i AstraZeneca vakcina i biće sve veći izbor vakcina - dodala je Brnabić i kazala da se u martu očekuju prve količine iz Covax programa.

Premijerka je rekla da je odziv građana u Srbiji najbolji u Evropi.

Kako je rekla ona je zadovoljna što Srbija vodi balansiranu politiku i da nabavka vakcina nije geopolitičko pitanje.

- Mi smo bili jedna od prvih svetskih zemalja koja je potpisala ugovor sa američkim Fajzerom, a druga koja je vakcine i dobila - podsetila je premijerka.

O solidarnosti Evropske unije sa Srbijom

Na pitanje da li strahuje od toga da će u Srbiji dodatno opasti evroentuzijazam, budući da se Evropska unija nije pokazala dovoljno solidarna u krizi, Brnabić je rekla da ne bi bila toliko stroga i da je pomoć dobijena od evropskih partnera.

- Nama je preko 65 investicija iz EU i to je nešto što pomaže da Srbija bude finansijski jaka i stabilna. Evropa jeste tromiji mehanizam, ali je nama bilo važno da spoljna politika da rezultate. Evropa je važna i evropske vrednosti i standard života su važni i ne bih to razdvajala - kazala je premijerka.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.