KONTROLA POŠTOVANJA EPIDEMIOLOŠKIH MERA U VRANJU: Povećan je broj novozaraženih
Ove aktivnosti će biti nastavljene i tokom vikenda, Foto: EPA/Stephanie Lecocq

KORONA VIRUS

KONTROLA POŠTOVANJA EPIDEMIOLOŠKIH MERA U VRANJU: Povećan je broj novozaraženih

Kontrola će biti sprovedena i na pijačnim prostorima, u vaspitno-obrazovnim ustanovama i kod svih poslodavaca u čijim objektima se obavlja delatnost koja podrazumeva okupljanje većeg broja ljudI

Objavljeno:

Gradski štab za vanredne situacije u Vranju imajući u vidu povećanje broja novozaraženih lica virusom Covid 19, apeluje na građane da poštuju sve propisane epidemiološke mere kako bi se očuvali životi građana, kao i celokupni zdravstveni sistem koji je pod velikim opterećenjem.

U Vranju predstavnici nadležnih službi nastavljaju kontrolu poštovanja epidemioloških mera u ugostiteljskim i trgovinskim objektima, na celoj teritoriji Grada, čija delatnost podrazumeva okupljanje većeg broja ljudi. Ove aktivnosti biće nastavljene i tokom vikenda i predstojećeg praznika.

Kontrola će biti sprovedena i na pijačnim prostorima, u vaspitno-obrazovnim ustanovama i kod svih poslodavaca u čijim objektima se obavlja delatnost koja podrazumeva okupljanje većeg broja ljudi, a koji su važećim odlukama i uredbama Republike Srbije ranije dobili jasna uputstva o načinu poslovanja tokom trajanja epidemije.

Imajući u vidu povećanje broja novozaraženih lica virusom Covid 19, Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane, preduzetnike, privrednike i vlasnike objekata, da poštuju sve propisane epidemiološke mere kako bi se očuvali životi građana, kao i celokupni zdravstveni sistem koji je pod velikim opterećenjem.

Od 375 uzoraka iz Pčinjskog okruga, 78 je pozitivno na koronavirus, poslednji su podaci koje je saopštio Gradski štab za vanredne situacije u Vranju, Od ovog broja 54 osobe su iz Vranja, 14 iz Preševa, četiri iz Vladičinog Hana, tri iz Trgovišta, dve iz Bujanovca i jedna osoba iz Surdulice.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 226 pregleda, od kojih je 68 prvih. Uzorkovana je krv kod 139 pacijenata i sačinjena 83 RTG pluća. Urađeno je 7 PCR i 95 antigenskih testova, od kojih su 44 pozitivna na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 14 pacijenata.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 120 pacijenata. Od tog broja 103 su pozitivna na koronavirus i isto toliko pacijenata je sa bronhopneumonijom, dok je na kiseoniku 57. Na bolničko lečenje primljeno je 14 pacijenata, a otpušteno sedam. Trenutno je u kovid bolnicama ZC Vranje 40 slobodnih postelja.

Bonus video:

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.