UŽASAN PRIZOR KOD ČAČKA: Tone nagomilanog OTPADA na transfer stanici, ZNA SE NJEGOVA SUDBINA (FOTO)
Tone nagomilanog otpada čeka mehanizaciju i prevoz do Užica, Foto: Rina.rs

vesti

UŽASAN PRIZOR KOD ČAČKA: Tone nagomilanog OTPADA na transfer stanici, ZNA SE NJEGOVA SUDBINA (FOTO)

Transport otpada sa Potepećkog jezera, prema njegovim rečima, nema nikakve veze sa usporenim odvoženjem otpada iz Čačka u Duboko

Objavljeno:

Kako saznajemo, nakon nagomilavnja otpada na transfer stanici u čačanskom naselju Prelići, ovu lokaciju posetio je i direktor Regionalne deponije Duboko i naglasio da će sav suvišni otpad biti prevežen do Užica u narednih nekoliko dana.

„Od 11 vozača, zbog bolesti je odsutno njih pet. Kamioni koje imamo su prošli pola miliona kilometara, jer se otpad svakodnevno odvozi u dve smene. Na naših 29 vozila, radi samo jedan mehaničar i zbog svih tih činiklaca došlo je do ovakve situacije. Kvarovi su bili neizbežni. d Otpad iz Čačak do Užica odvija se usporeno, ali nema razloga za paniku. U narednih nekoliko dana uz dodatne napore, ovaj problem će biti rešen“, izjavio je za RINU Momir Milovanović direktor JKP „Duboko“.

On je naglasio da će ovo komunalno preduzeće pokušati svojim sopstvenim snagama da sav otpad u najkraćem roku transportuje na deponiju, a angažovana je i privatana firma da pomogne svojom mnehanizacijom.

„Ukoliko napravite paralelu između 2017. i 2020. godine videćete da je sa istim brojem vozača i kamiona prevezeno 13.000 tona više otpada. Naš posao obavljamo odgovorno i ovo zagušenje do kog je došlo trenutno, vrlo brzo će biti rešeno, a transfer stanica i služi kao svojevrsni bajpas“, ističe Milovanović.

Transport otpada sa Potepećkog jezera, prema njegovim rečima, nema nikakve veze sa usporenim odvoženjem otpada iz Čačka u Duboko.

„Sve što je stiglo sa jezera Potpeć je plutajući otpad i mi vršimo njegovu selekciju. Nijedan kilogram tog otpada neće završiti na telu deponije tako da nema bojazni da u Dubokom nema dovoljno mesta. Ona je spremna da prihvati sav otpad za koji je zadužena. Naš rad pokazuje da smo iako u doba epidemije korona virusa, ostvarili dobre rezulatate u prethodnoj godini, tako da to neće biti drugačije ni sad“, rekao je direktor Regionalne deponije Duboko.

U planu je da radovi na proširenju i stabilizaciji tela deponije Duboko počnu krajem marta. Radovi će trajati nekoliko meseci, a odlaganje otpada na prošireni deo trebalo bi da počne u avgustu. Ministarstvo za zaštitu životne sredine za ovu investicuju opredelilo je 96 miliona dinara.

(Espreso/Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.