BOLNICE SU OPET PUNE, A STIŽU SVE TEŽI SLUČAJEVI: Dr Stevanović VEOMA ZABRINUT!
Dr Goran Stevanović, Foto: Printscreen

Korona Ne Jenjava

BOLNICE SU OPET PUNE, A STIŽU SVE TEŽI SLUČAJEVI: Dr Stevanović VEOMA ZABRINUT!

Vrlo smo zabrinuti za situaciju

Objavljeno:

Direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović izjavio, nakon sastanka direktora bolnica s ministrom zdravlja, da su svi zabrinuti jer raste broj obolelih.

"Vrlo smo zabrinuti za situaciju. Imali smo trend opadanja, opadao je broj ljudi na bolničkom lečenju, i zahvaljujući tome jedan deo tog sitema, a pogotovo van Beograda, polako je krenuo da izlazi iz kovid sistema, a tako je trebalo da bude i sa Bežanijskom kosom. Međutim, nismo sigurni da će taj KBC izaći iz kovid sistema", rekao je Stevanović.

Sada, ističe dr Stevanović, nemamo mogućnost da vraćamo bolnice u ne- kovid sistemjer nam opet raste broj prijema. "Ono što nas sada posebno brine je što su to sada pacijenti sa teškim kliničkim slikama, koji traže više i duže lečenje i čiji je ishod neizvestan", upozorio je dr Stevanović.

Prema saznanjima naših doktora, jedan broj inficiranih ima jasne konekcije sa slobodnim aktivnostima, kao što su skijališta, sportske manifestacije, odlasci na planine.

"Mi znamo da je svima dosta ovakve situacije jer je prošlo već godinu dana, ali činjenica je da je i nama u zdravstvenom sistemu takođe ovo stanje već godinu dana", rekao je on i još jednom apelovao na građane Srbije da maksimalno budu oprezni jer je pred nama produženi vikend usled pranika Sretenje koji se u Srbiji obeležava neradno.

"Ovo je prelomni trenutak", zaključio je dr Stevanović.

(Espreso / b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.