GRAĐANE SRBIJE ČEKA OBAVEZAN KARANTIN: Komšije zbog teške epidemiološke situacije POOŠTRAVAJU MERE!
Lekari, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ GEORGI LICOVSKI

KORONA

GRAĐANE SRBIJE ČEKA OBAVEZAN KARANTIN: Komšije zbog teške epidemiološke situacije POOŠTRAVAJU MERE!

Na novoj listi rizičnih oblasti zbog kovid-19 je oko 70 zemalja

Objavljeno:

Nacionalni centar za nadzor i kontrolu zaraznih bolesti Rumunije objavio je nakon jučerašnjeg sastanka spisak zemalja, oblasti i teritorija iz kojih za putnike koji dolaze u tu zemlju važi obavezan karantin od 15. februara, a među njima se nalazi i Srbija.

Na novoj listi rizičnih oblasti zbog kovid-19 je oko 70 zemalja. Na listi su sve države regiona, EU, zatim SAD, Izrael, Brazil i mnoge druge.

Odluka CNSU utvrđuje karantin od 10 dana u slučaju ljudi koji stižu u Rumuniju iz zemalja sa visokim epidemiološkim rizikom i koji poseduju negativan rezultat PCR testa za kovid-19 ne stariji od 72 sata, prenosi Agerpres.

Agencija navodi da i za decu uzrasta od tri godine i mlađe, koja u zemlju stižu zajedno sa svojim starateljima ili roditeljima, važi karantin, a izuzeta su od obaveze posedovanja negativnog PCR testa.

Putnici koji u Rumuniju stižu iz rizičnih područja, a koji nemaju potvrđen negativan PCR test, moraće u karantin od 14 dana.

Za putnike koji stižu iz Velike Britanije, posebna su pravila, obavezan je negativan PCR test urađen najviše 72 sata pre dolaska i karantin u trajanju od 14 dana.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.