MILANKO ŠEKLER O RUSKOJ VAKCINI: Da li je Sputnjik V bezbedan za starije od 60?
Milanko Šekler, Foto: Printscreen / Youtube

VAKCINA

MILANKO ŠEKLER O RUSKOJ VAKCINI: Da li je Sputnjik V bezbedan za starije od 60?

Postoje podaci o efikacnosti ruske vakcine, tu su uključena i ispitivanja na starijima od 60 godina, najsariji je bio 87 godina

Objavljeno:

U emisji "Usijanje dana" na Kurir televiziji virusolog i mikrobiolog Milanko Šekler objasnio je zašto kod nas postoji pravilo da rusku vakcinu Sputnjik ne mogu da prime stariji od 60 godina.

-Postoje podaci o efikacnosti ruske vakcine, tu su uključena i ispitivanja na starijima od 60 godina, najsariji je bio 87 godina. Malo izgleda smešno da do 60 je bezbedno, a da 61. može biti rizična. U prirodi ne postoje takve granice na metar. Radi se samo o tome da nije bio dovoljan broj ljudi, statistički posamatrano, da bi mogli sa velikom verovatnoćom da kažu da je to bezbedno. Oni su nama oslali stare fajlove i smo registrovali to po toj staroj dokumentaciji. I onda se sada pojavljuje jedan apsurd gde naša država mora da poštuje te papire, tj agencija koja je to odradila, mora da poštuje to što stoji u fajlu proizvođača, a sa druge strane Rusi su već odradili ispitivanje za građane i preko 60 godina i oni su dopunili u svojoj vakciini bez starosnog ograničenja, a nama u papirima stoji do 60 godina. I sada imate apsurd da ista vakcina, sa istim sastavom, u jednoj zemlji važi za starije, a u drugoj ne - kaže Milanko.

Bonus video:

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.