VLADA SEVERNE MAKEDONIJE: Srbija još čeka odobrenje Fajzera za isporuku vakcina
Korona vesti, Foto: EPA-EFE/ RDIF HANDOUT

korona vesti

VLADA SEVERNE MAKEDONIJE: Srbija još čeka odobrenje Fajzera za isporuku vakcina

Kako se dodaje, nakon što vakcine uđu na teritoriju Severne Makedonije biće obezbeđena i domaća dokumentacija i za tu proceduru ne postoji nikakav problem

Objavljeno:

Primopredaja vakcina koje Srbija ustupa Severnoj Makedoniji odložena je iz tehničkih razloga, navode iz Vlade Severne Makedonije, uz napomenu da Srbija još čeka dokument o odobrenju za ustupanje Fajzer vakcina koje je kupila.

Iz Vlade Makedonije za Tanjug ističu da su sa Vladom Srbije u stalnoj komunikaciji te da je makedonska strana obaveštena da je dokumenatcija od strane Republike Srbije u celosti kompletirana.

"Makedonija je zahvalna Srbiji za podršku koju pruža slanjem vakcina sa kojima će početi proces imunizacije u zemlji. U ovom trenutku, očekuje se da u najbržem mogućem roku kompanija 'Fajzer' izda dokumentirano odobrenje Srbiji, posle čega će biti realizovana primopredaja", stoji u izjavi Tanjugu iz makedonske vlade.

Kako se dodaje, nakon što vakcine uđu na teritoriju Severne Makedonije biće obezbeđena i domaća dokumentacija i za tu proceduru ne postoji nikakav problem.

Na graničnom prelazu Preševo-Tabanovce danas je trebalo da primopredaju vakcina izvrše predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev i ministar zdravlja Venko Filipče, ali je taj događaj odložen kako je navedeno iz tehničkih razloga.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.