UPOMOĆ, VIRE MI KARTE IZ RANE DUGAČKE 30 CM! Upoznajte neverovatnu magiju DRAGANE OGNJEVIĆ! (VIDEO) (FOTO)
Dragana Ognjević, Foto: Aleksandra Čolić

NEVEROVATAN TALENAT

UPOMOĆ, VIRE MI KARTE IZ RANE DUGAČKE 30 CM! Upoznajte neverovatnu magiju DRAGANE OGNJEVIĆ! (VIDEO) (FOTO)

Postavila sam sebi pitanje kako se našminkati za noć veštica u julu mesec?

Objavljeno: 17:57h

Šminka služi za svakodnevno ulepšavanje, ali i kao sredstvo za dozu glamura za svečane i posebne prilike. Kad se desi da se ispred ogledala pomešaju moda i slikarstvo, nastaje neverovatna umetnost koja vas vodi u totalno drugi svet. To je svet vila, čarobnjaka, veštica.

Uz pomoć boja, četkica, šljokica i senki obična šminka se pretvara u umetničko delo koje svojim bojama zrače na licu. Dobijate priliku da uživate u fotografijama koje su nastale kombinacijom različitih struktura i elemenata.

Dragana, SFX, SFX sminka, sminka, kostim, Šminkerka
foto: Aleksandra Čolić

Svojim talentom i radovima blista mlada Dragana Ognjević iz Beograda. Ona je 2000. godište, studira Mašinski fakultet, trenutno je druga godina studija. Iz hobija je počela da se bavi crtanjem i šminkanjem po licu koje se zove "Šminka specijalni efekti" .

Zamolili smo Draganu da našminka našu Anu Petrović, i pokaže nam svoju magiju na delu.

Uživajte:

"Postavila sam sebi pitanje kako se našminkati za noć veštica u julu mesecu?Sve je počelo tako što sam na Youtube-u gledala snimak kako to drugi rade. Otprilike dve nedelje kasnije sam nabavila sve što mi je potrebno. Pošto je bio letnji period, naravno i meni dosadno, setila sam se tog klipa i rekoh da započnem tu svoju zamisao. Na ono što sam prvo napravila moja reakcija je bila " wow ", samu sebe sam iznenadila. Uopšte nije delovalo kao da prvi put to radim. Onda sam postavila sliku na Instagram, komentari su samo stizali, svi su bili oduševljeni kako super radim. Od jedne slike je krenulo " , kaže Dragana.

Mlada Dragana polako, ali sigurno kreće da osvaja ljude sa svojim izvanrednim umećem. Tako skromna, a sa druge strane jedna vredna devojka, koja stiže da uskladi i učenje i svoj hobi.

" Planiram ovo da proširim tako što želim više da se posvetim tome, ali naravno fakultet na prvom mestu. U januaru sam se prijavila na jedno online takmičenje talenata koje se zove " Novo ime", ali nisam pobedila. Završila sam na trećem mestu, jer su se skupljali glasovi sa Fejsbuka. Što se tiče ovog šminkanja, radim kada imam vremena. Još uvek ne zarađujem ništa. Za sada ovo praktikujem jedino na mojim prijateljima, rodbini, najbližima " , dodaje ona.

Svaki početak je težak, ali ako nešto želite u tome ćete i uspeti. Mnogo znači kada dobijete podršku i pozitivne komentare od osoba koji su stručne u tome.

"Otpilike imam 74 objave, plus neki snimci. Razmišljala sam o kursu, ali ga tad nisam upisala. Imam razne ideje i oko otvaranja lokala, ali to otom potom. Objave kačim u zavisnosti od vremena i raspoloženja. Baš sam pre dva dana okačila dve objave za redom, a nekad prođe i dve nedelje da ne stavim ništa. Dosta poruka dobijam od stranaca, pohvale mi slike. Mada mi se javljaju i naši " , sa ponosom govori.

1 / 10 Foto: Aleksandra Čolić

Dragana je skoro pola godine sama pravila strukture koje su joj potrebne za rad. To su stvari koje svaka osoba ima u svom domu. Uverava da sve što uzima prvo proveri i isproba na sebi.

"Skoro sam kupila taj profesionalniji pribor za rad. Lateks sam uzela, lažnu krv i tako neke boje. Do tad sam sama pravila sve, uz pomoć inerneta. Što se tiče neželjenih reakcija na licu ili koži, sigurno da može nešto da se pojavi, ali to je sve do osetljivosti. Meni lično ništa nije bilo. Mada, za lateks ima da se uradi test 24 sata pre, a ukoliko se posle pojavi neko crvenilo onda te osobe ne bi trebalo da se izlažu takvom crtanju ", objašnjava Dragana.

Ponosno govori o svemu do sada što je započela. Od nje uskoro očekujemo da će da nas "obori sa nogu" sa nekim neverovatnim crtežom.

"Koristim jedan krug boja, baš se zovu boje za pravljenje tih "rana". Uživam dok ovo radim. Važno mi je da sam uspela da uskladim sa drugim obavezama i učenjem. Sve mi ide. Najviše volim da radim te specijalne efekte. Planirala sam i da se raspitam za cene, kako se kreću. Do sad nisam imala tog iskustva, ali poradiću i na tome " , izjavila je.

Učila je od najboljih. Objasnila je kako je došla na ideju da sebe preruši u klovna i šta joj je sve bilo potrebno. Takođe nam je razrešila dilemu oko pravljenja lažnih rana i krvi na telu.

"Pratim radove stranih stručnjaka na Youtube-u, ali više praktikujem Instagram. Omiljena objava mi je: "Prerušavanje u klovna". Samu sebe sam prerušila. Inspiracija mi je bila "American horror story ", "Freak show" se zove sezona i klov mi je bio zanimljiv. Napravila sam ćelavu kapu od lateksa. Sama sam napravila lažnu krv od meda, crvene i plave boje za kolače. Mada je velika razlika od prave lažne krvi. Boje za rane i kosu sam napravila od vate, tako što sam njih obojila, a po licu kako bi bilo malo deblje stavila malo više vate sa lateksom. Na kraju sam sve obojila belom bojom ", ispričala je uz smeh.

Dragani je najvažnije da ima podršku svojih najbližih koji će biti tu da je bodre u njenim ciljevima. Kako je rekla sve je krenulo baš slučajno, pa neka se nastavi da joj sve tako slučajno dobro ide.

"Nekad znam da budem baš aktivna i ažurna, ali kada je ispitni rok posvetim se učenju. Porodica me u potpunosti podržava, oni su mi vetar u leđa. Brzo sam napredovala. Očigledno imam talenat. A sve je krenulo tako slučajno ", sa oduševljenjem je dodala.

Dragani želimo mnogo uspeha u daljem radu. Što više crteža i objava na društvenim mrežama.

(Espreso / Nikolina Jokić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.